Tuotetiedot

Cover Story Paint

Tuotekuvaus: Täyshimmeä muoviton maali sisätilojen seinä- ja kattopinnoille.

Käyttö: Cover Story maalit soveltuvat sisätilojen seinä- ja kattopinnoille. Aiemmin käsiteltyä pintaa maalatessa, Cover Storyn maali ei vaadi erillistä pohjamaalausta.

Maalaus:
 Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Maalattavan pinnan tulee olla puhdas ja kuiva. Huoneen lämpötilan tulee olla yli +5C ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%. Tutustu maalausohjeisiin täältä.

Kiiltoaste: Cover Storyn maalit antavat pinnoille CS Signature -mattapinnan, joka heijastaa kauniisti valoa ja soveltuu siten sekä seinä- että kattopinnoille. Suomalaisessa luokituksessa kiiltoaste on täyshimmeä ja RT-luokitus ryhmä 6.

Sideaine: Sideaineen tehtävä on sitoa maalin ainesosat yhteen ja kiinnittää maali alustaansa. Usein maalien sideaineena käytetään erilaisia synteettisiä raaka-aineita, kuten muovisideaineita. Koska Cover Storyn maalit ovat täysin muovittomia, maalien sideaineessa käytetäänrisiiniöljyä eli uusiutuvaa kasviöljyä.

Riittoisuus: Yhdellä 3,6 litran purkilla maalaa noin 30–40 neliömetrin pinta-alan yhden kerran. Isommalla 9 litran purkilla maalaa noin 75–100m² kertaalleen. Useimmiten täydellisen lopputuloksen saavutat kahdella maalikerroksella. Muista siis laskea maalattava pinta-ala tuplana, että maalia riittää kahteen maalikerrokseen.

Ohenne: Cover Storyn maalien ohenne on vesi eli maalit ovat vesiohenteisia.

Sertifikaatit: Cover Storyn maaleilla on M1-päästöluokitus. M1-luokitus kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä eli tuotteesta haihtuvien emissioiden alittavan parhaan M1-luokan raja-arvot.

Maalattavat pinnat: 
Cover Storyn seinä- ja kattomaaleilla maalaat sisätiloissa maalaamattomat ja aiemmin maalatut paneeli-, puu-, levy- ja kiviainespinnat. Maalit soveltuvat myös pinkopahville sekä tiili- ja muuripinnoille. Erinomaisen hengittävyyden ansiosta Cover Storyn maalit soveltuvat loistavasti myös sisätilojen hirsipinnoille.

Kuivumisaika: Yhden kerran maalattu maalipinta on päällemaalattavissa 1-2 tunnissa. Yleensä kaksi maalikerrosta riittää täyteläisen lopputuloksen saavuttamiseen. Kahteen kertaan maalattu pinta on kuiva muutamassa tunnissa, mutta suosittelemme odottamaan yön yli ennen taulujen ripustamista. Lopullisen kovuutensa maalipinta saavuttaa kuukaudessa.

Työvälineiden pesu:
Cover Storyn maalit ovat vesiohenteisia eli niiden putsaaminen sujuu pelkällä vedellä. Helpoiten tarvikkeiden pesu hoituu heti maalauksen jälkeen. Likaisia maalaustarvikkeita saa pestä suoraan hanan alla, sillä märkä maali luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi. Tutustu työvälineiden pesuun täältä.

Maalin ja maalaustarvikkeiden kierrätys: Puhtaat ja kuivat maaliastiat sekä metallinen maalikaukalo kierrätetään metallinkierrätykseen. Nestemäinen maali ja maalausjäte luokitellaan virallisesti vaaralliseksi jätteeksi. Siitäkin huolimatta, että Cover Storyn maaleissa ei ole liuottimia tai muoveja. Elämänsä eläneet kuivat pensselit ja telat kierrätetään sekajätteeseen. Lue kierrätysohjeet täältä.

Säilytys: Avaamaton maalipurkki säilyy oikein säilytettynä useita vuosia. Säilytä avattu maalipurkki huolellisesti suljettuna kuivassa ja lämpimässä paikassa. Huomaathan, että maali saa jäätyä.

Lue käyttöturvallisuustiedotteemme täällä.Työohjeet

4 askelta täydelliseen lopputulokseen. Löydät työohjeemme täältä.