Aktiviteetti

Seinän maalaus

Seinän maalaus

Jo pelkkä seinien sävyn vaihtaminen auttaa päivittämään kodin sisustusta ja tunnelmaa. Seinien maalaaminen on myös helppo ja edullinen tapa raikastaa tilan yleisilme. Pienikin nyanssi seinien sävyssä sitoo sisustuksen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja luo tilaan tunnelmaa.


Kaikki mitä tarvitset seinän maalaamiseen (ja ennen sitä): 

Maalaustarvikkeet:

  • Tela
  • Pensseli
  • Maalarinteippirulla
  • Maalikaukalo
  • Suojapaperirulla tai sanomalehteä
  • Tarvittava määrä lempisävyäsi

Vinkki! Helpointa on tilata maalien yhteydessä EPISODE-tarvikesetti. Olemme testanneet ja valinneet puolestasi kaikista laadukkaimmat maalausvälineet, joilla onnistut varmasti.


Laske ja arvioi:

Kun olet löytänyt lempisävysi Cover Storyn maaleista, arvioi maalattava pinta-ala. Tarvittava maalimäärä on laskettavissa seuraavan säännön avulla: maalattavan pinnan pituus kerrotaan sen korkeudella. Miinusta lopuksi arviot ikkunoista, kiintokalusteista ja ovista. Muista laskea neliömäärä tuplana, sillä saat parhaan lopputuloksen kahdella maalikerroksella. 

Vinkki! Arvioi maalitarpeesi maalilaskurimme avulla. Maalilaskurin löydät lempisävysi tuotekortilta. 


Pohjamaalia?

Pohjamaali on yleensä tarpeellinen ainoastaan uusien pintojen ensikäsittelyssä.
Vanhan maalin päälle voi siis huoletta maalata uuden värin ilman erillistä pohjamaalausta. Mikäli maalaat aiemmin käsittelemätöntä pintaa, voit tilata muovittoman pohjamaalin kätevästi samalla sävytetyn maalin kanssa.

Ohjeet seinän maalaamiseen:

Avain kauniiseen lopputulokseen on huolelliset esivalmistelut. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Seinän maalaamisen alkeet

Aloita siirtämällä taulut ja huonekalut maalattavan seinän edestä tai huoneesta, jota maalaat. Mitä enemmän sinulla on maalaustilaa, sitä mukavammin ja nopeammin homma hoituu.

Jos seinät ovat likaiset tai pölyiset, puhdista maalattavat pinnat ja pyyhi listat. Kittaa mahdolliset kolot ja naarmut tasoitteella.

Rajaa maalattavan alueen listat ja seinän reunat huolellisesti maalarinteipillä. Teippaa myös pistorasioiden ja valokatkaisimien ympäriltä. Teippireunainen suojapaperirulla nopeuttaa valmisteluja. Lue myös, miten käytät maalarinteippiä kuin ammattilainen.

Cover Story Journal How to seinän maalausohje

Kuinka maalata sisäseinä: Maalausohjeet

Aloita sekoittamalla maali huolellisesti, jotta saat siitä tasaisen koostumuksen. Jos käytät Cover Storyn maalia, maalipurkin pinnalle kerrostuneesta öljystä ei tarvitse olla huolissaan, sillä muovittomassa maalissa luonnonöljy saattaa nousta pintaan. Reippaalla sekoituksella maali tasoittuu. Kaada maalia maalikaukaloon.

Cover Story Journal How to seinän maalaus


Maalaa ensin pensselillä tai pikkutelalla teipillä rajaamasi reunat. Maalaa myös pistorasioiden ja valokatkaisijoiden ympäriltä. Telalla on tämän jälkeen helpompi maalata.

Kasta pikkutela tai pensseli huolellisesti maaliin ja poista ylimääräinen maali telakaukalon etuosaan. Pikkutela nopeuttaa seinien reunojen ja katon rajan maalaamista, maalipensselit ovat erityisen hyödyllisiä pistorasioiden ja valokatkaisimien rajaamiseen. Kun olet maalannut seinän reunat ja kulmat, ota isompi tela käyttöön.

Cover Story Journal How to seinän maalaus


Jos käytät jatkovartta (lämmin suositus!) rullaa tela kiinni jatkovarteen. Kasta tela maalikaukaloon ja aloita seinän maalaaminen. Kasta tela laatikon syvässä päädyssä ja rullaa ylimääräinen maali kaukalon etuosaan. Näin maalia ei roisku lattialle ja maalausjäljestä tulee tasainen.

Telaa seinää ylhäältä alas kaistale kerrallaan. Oikeakätisen kannattaa aloittaa seinän oikeasta laidasta, vasenkätisen vasemmalta. Levitä maalia muutaman telanlevyinen kastale kerrallaan edestakaisin vedoin lattiasta katon rajaan ja takaisin. Viimeistele yhdensuuntaisin vedoin.

Vinkki! Käytä reippaasti maalia ja pidä huolta, ettei tela ole liian kuiva. Yleisin virhe on telata kuivalla telalla, jolloin lopputuloksesta voi tulla epätasainen.

Cover Story Journal How to seinän maalausohje


Kun ensimmäinen kerros on valmis, anna pinnan kuivua 1–2 tuntia ja keitä taukokahvit.

Poista teipit seinän ollessa vielä kostea. Teippi irtoaa helposti 45 asteen kulmassa. Maalattu pinta on kuiva muutamassa tunnissa, mutta odota varmuuden vuoksi yön yli ennen taulujen ripustamista. Kuten ehkä oletkin jo huomannut, Cover Storyn maalit ovat hajuttomia eli voit huoletta nukkua yön omassa sängyssä.

Kaipaatko apua tai inspiraatiota? Asiakaspalvelumme auttaa arkisin 9–18. Kotikuvagalleriassamme voit tutustua sävyillämme maalattuihin tiloihin.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.