A

Akrylaatti

Akrylaattimaali, akrylaattilateksi, lateksimaali… nämä kaikki viittaavat vesiohenteiseen maaliin, jonka sideaineena käytetään usein erilaisia muoviaineita. Suurin osa sisustusmaaleista on akrylaattimaaleja. Me emme kuitenkaan halua sutia muovia seiniin (tai päästää sitä sisäilmaan, saati lopulta ympäristöön) eli siksi kaikki Cover Storyn maalit ovat täysin muovittomia. Cover Storyn purkista ei siis löydy tätä sanaa.

Vihreä maali

Akryylimaali

Suuntaa akryyliväriostoksille luovuuden puuskan iskiessä. Akryylimaalit kuuluvat taidemaalarin väripaletille, sisustusmaalit ovat asia erikseen.

Allergiatunnus

Maaleille kuten kaikille muillekin tuotteille myönnetään erilaisia maksullisia sertifikaatteja, joista yksi on allergiatunnus. Maalibrändeistä kuitenkin vain murto-osa on ostanut tuotteelleen kyseisen tunnuksen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vain kyseiset maalit olisivat allergioiden, astman ja ihosairauksien näkökulmasta turvallisia. Luonnolliset ja allergisoimattomat raaka-aineet sekä hajusteettomuus ovat meille tärkeitä asioita. Allergiasertifikaatin maksullisuuden takia olemme päättäneet hakea maaleillemme yrityksen kokonaisvastuullisuuteen perustuvan ja allergiatunnusta kattavamman Joutsenmerkin sekä M1-päästöluokituksen. Cover Storyn maaleilla voit siis maalata huoletta herkimmänkin huoneen.

B

Burgundinpunainen

Bordeaux'n tai viininpunaisena tunnettu tummanpunertava väri. Burgundinpunainen on saanut nimensä Burgundin alueella tuotetun viinin väristä. Syvä burgundi kuuluu myös Cover Storyn lempiväreihin. Jos sinäkin rakastat maadoittavaa burgundia, kurkista värikartastamme nimi Oscar!

C

Cover story

<3

D

Digitaalinen värikartta

Kun pahin maalaushinku iskee, voi inspiraatiota hakea digitaalisista värikartoista. Valinta kannattaa kuitenkin tehdä fyysisen värinäytteen perusteella, sillä värin kokemiseen vaikuttavat maalattavan pinnan materiaali, valo sekä kiilto. Tilaa lempivärisi sävymallina ja fiilistele tilaa uudessa värissä.

DIY

Mielikuva maalaamisesta vain remppamiesten hommana on menneen talven lumia. Kodin sävymaailman virkistäminen tai kellastuneiden seinien ehostaminen ei nimittäin vaadi kotimaalarilta sen suurempia kikkailuja tai antautumista. Lopulta kyse on muutamasta alkuvalmistelusta ja edestakaisista telanvedoista. Ja maalaaminen on myös terapeuttista. Eikö ajatus reippaista telanvedoista isolle pinnalla kuullostakin mukavalta?

E

Ekomaali

Lähes kaikkia maaleja voi jollain perusteella kutsua ekomaaleiksi. Ekomaaleina mainostettavien tuotteiden vertailu on kuitenkin haastavaa; yhdelle vesiohenteisuus riittää perusteeksi, toinen korostaa vähäisiä VOC-päästöjä. Eko-määre liitetään usein myös ekologisuuteen, jolloin tuotteen ympäristövaikutuksia on tarkasteltava maalin koko elinkaaren osalta. Vertailun tekee haastavaksi myös se, ettei kaikilla luonnonmukaisilla maaleilla ole ympäristösertifikaatteja. Meidän mielestä todellisia ekomaaleja ovat luonnon raaka-aineista valmistetut maalit, jotka eivät sisällä synteettisiä raaka-aineita.

F

Franz Kafka

Yksi 1900-luvun kuuluisimmista saksankielisistä kirjailijoista, jonka unenomainen kirjoitustyyli on inspiroinut Cover Storyn sävymaailman tarinoita. Jokaisesta maalipurkista löytyykin tarina. Kurkista sävykartastamme, miten Tove Janssonin tai Oscar Wilden mielenmaisema on taipunut maalisävyksi.

G

Greige

Tunnetko jo luonnollisen skandisisustuksen luottotaustan greigen? Hillityn beigen isosisko greige istuu niin sisalin, rottingin kuin vaaleiden puusävyjen pariksi. Ympäröi siis itsesi harmaan beigellä pehmeydellä.

H

Hajuttomuus

Cover Storyn maalien ominaisuus, joka tekee maalausprojektista helppoa ja miellyttävää. Maalauspäivän ei siis tarvitse tarkoittaa päänsärkyä, vuorokauden mittaista läpivetoa tai nukkumista eri huoneen lattialla.

Hengittävyys

Maalin hengittävyydellä tarkoitetaan sen kykyä imeä ja haihduttaa vettä ilmankosteuden vaihtelun mukaan. Toisin kuin voisi ajatella, hengittävyys ei siis liity mitenkään ilmanvaihtoon. Suurimpien toimijoiden maalit sisältävät lähes poikkeuksetta muovisideaineita, jotka muodostavat maalattavalle pinnalle muovikalvon. Toisin kuin perinteiset rautakauppamaalit, Cover Storyn muovittomat maalit antavat rakenteiden hengittää ja vähentävät samalla kosteuden aiheuttamia vaurioita kuten hometta.

Holi

Holi on hindujen keväisin viettämä värien juhla. Juhlijat heittävät toisiaan värijauheilla tai ampuvat värivettä vesipyssyillä, jotka värjäävät kaduille kokoontuneet juhlijat kaikin sateenkaaren värein.

I

Inspiraatio

Mikä inspiroi sinua, mistä sinun niin kutsuttu taiteellinen luomisvire kumpuaa? Me inspiroidumme meitä ympäröivästä hyvästä – ihmisistä, asioista ja tietenkin väreistä. Haluamme, että sinäkin näet kotisi uusin silmin värien kautta.

J

Jatkovarsi

Maalitelan jatkeena käytettävä varsi. Jatkovarrella maalaus sujuu nopeasti ja vaivattomasti ilman kurkottelua ja konttausta. Cover Storyn käsittelemättömästä tanskalaisesta pyökistä valmistettu varsi miellyttää myös silmää ja tuo maalausprojektiin (ja siivouskaapin hyllylle) arjen estetiikkaa.

K

Kalkkimaali

Nimenä kalkkimaali on harhaanjohtava, sillä se perustuu käännösvirheeseen englanninkielisestä sanasta chalk paint. Erilaisia “kalkkimaaleja” onkin tarjolla runsaasti, mutta aidon kalkkimaalin tunnistaa syövyttävää-varoitusmerkistä, sillä se valmistetaan kalsiumhydroksidista. Oikeaa kalkkia sisältävä maali ei sovellu sisustusmaaliksi vaan se on tarkoitettu lähinnä erilaisten rapattujen julkisivujen maalaamiseen. Arkikielessä käytetylle “kalkkimaalille” osuvampi nimitys olisikin liitumaali. Näillä liitumaisen mattapinnan antavilla maaleilla voit tehdä hauskoja projekteja ja maalata vaikka terassikalusteet tai keittiön pöydän.

Kasvomaali

Lapsien keskuudessa suosittu maali, jolla voi loihtia aivan uudenlaisen ulkomuodon. Älä kuitenkaan kokeile maalata näillä seiniäsi.

Keinoharjassivellin

Harjakseen on katsominen: jos maalaat vesiohenteisella maalilla, valitse keinoharjassivellin, sillä se ei ime vettä itseensä. Luonnonharjas puolestaan imee ja turpoaa, jolloin maalausjäljestä tulee epätasainen. Tästä syystä Cover Storyn tarvikesetistä löytyy vesiohenteisille maaleille parhaaksi todettu keinoharjassivellin.

Kellastuminen

Mummonmökeistä tuttu ilmiö: vuosikymmenissä auringonpaisteesta kellastunut vaalea väri. Kotona ei kuitenkaan tarvitse istua sälekaihtimet kiinni kellastumisen pelossa, sillä Cover Storyn maalien peittävyys ja kestävyys ovat parasta luokkaa. Toisin kuin öljymaalit, ja luonnonöljypohjaisista maaleista erityisesti pellavaöljypohjaiset maalit, Cover Storyn käyttämä luonnonöljyseos ei ole kellastumisherkkä.

Kiiltoaste

Kiillolla tarkoitetaan pinnan kykyä suunnata heijastuvaa valoa. Maalit on jaettu kiillon mukaan seuraavasti: täyskiiltävä, kiiltävä, puolikiiltävä, puolihimmeä, himmeä ja täyshimmeä. Maalipurkista löytyy myös kiiltoryhmän numero, mitä suurempi numero sen kiiltävämpi maali. Cover Storyn maalit ovat kaikki täyshimmeitä ja kuuluvat kiiltoryhmään 6.

Kikkakeppi

Toisesta päästä pehmustettu tukikeppi, johon maalari voi tukeutua ja lepuuttaa kättään maalatessaan kookkaita koristemaalauksia. Kotimaalari selviää maalausprojektista ilman kikkailuja.

Kierrätys

Kierrätys on maalausprojektin viimeinen silaus, mutta meille kierrätys on muutakin kuin maalin oikea lajittelu. Kuten aikaa ja elämää kestävät maalimme, haluamme, että myös maalaustarvikkeemme kestävät käyttöä maalauksesta toiseen. Siksi valmistamme tuotteemme laadukkaista ja kierrätettävistä materiaaleista. Satsaamalla puiseen telavarteen tai metalliseen kaukaloon säästät luontoa, vaivaa ja rahaa seuraavassa maalausprojektissa. Myös maalipurkkimme on vastuullinen valinta – metallisen purkin kierrättäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä metallia voi kierrättää lukuisia kertoja ilman, että sen laatu huononee. Tutustu tarkempiin kierrätysohjeisiin sivun alareunan työohjeista :).

Kotimaisuus

Mitä lähempänä sen parempi. Cover Storyn maalipurkeissa lukee Made in Finland.

Kuivumisaika

Aika, jossa maali on normaaliolosuhteissa kuiva. Maalin kuivumisessa on kolme vaihetta: pölykuiva, päällemaalattava ja kuiva. Cover Storyn maali kuivuu normaaleissa huoneolosuhteissa kahdessa tunnissa. Ensimmäisen maalauskerroksen jälkeen ehdit nauttia päiväkahvit, sillä pinta on tunnissa valmis toiseen maalauskierrokseen.

Käyttöaika

Koska Cover Storyn maalit eivät seiso vuosia tukkureiden tai rautakauppojen varastoissa, voimme luvata, että maaleillamme on tuoreustakuu. Säilö avattu maalipurkki huolellisesti suljettuna kuivassa ja lämpimässä paikassa.

Käyttöturvallisuustiedote

Maalituotteesta laadittu lain edellyttämä tiedote, josta selviää tuotteen sisältämät raaka-aineet ja niiden ominaisuudet. Cover Storyn käyttöturvallisuustiedotteen voi pyytää laittamalla viestiä osoitteeseen info@coverstorypaint.com.

L

Lateksimaali

Katso akrylaattimaali.

Lempiväri

Se väri, johon et kyllästy ikinä <3.

Listavalkoinen

Nimensä mukaisesti listojen, sisäovien ja ikkunoiden maalaamiseen käytetty lämpimän valkoinen sävy. Cover Storyn näkemys modernista listavalkoisesta löytyy värikartasta nimellä Joan.

Liuotinohenteinen

Maalit jaotellaan usein ohenteen mukaan ja maaliostoksilla voit törmätä vesi- ja liuotinohenteisiin maaleihin. Vesiohenteisessa maalissa ohenne on luonnollisesti vesi, kun taas liuotinohenteisessa maalissa käytetään ohenteena liuotetta, kuten lakkabensiiniä tai ksyleeniä. Yleisesti vesi on niin ympäristön, maalarin kuin kodin sisäilman kannalta parempi vaihtoehto. Erityisesti maalausvaiheessa liuotemaalit haisevat voimakkaasti ja niistä haihtuu huoneilmaan haitallisia VOC-yhdisteitä. Tässäkin yhteydessä voi todeta, että vesi vanhin voitehista – Cover Storyn vesiohenteiset muovittomat maalit ovat vähäpäästöisyytensä ansiosta turvallinen valinta.

Luonnonmaali

Katso ekomaali.

M

Maalarinvalkoinen

Usein perinteisestä murretusta, harmaaseen taittuvasta valkoisesta puhutaan maalarinvalkoisena. Nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin maalareilla oli itse sekoitetut valkoisen sävyt ja maali sävytettiin edullisilla väripigmenteillä, kuten okralla ja nokimustalla. Sävyttämättömään valkoiseen verrattuna maalarinvalkoinen on varma valinta, sillä se ei kellastu sävyttämättömän valkoisen tavoin. Cover Storyn moderni maalarinvalkoinen löytyy sävykartasta nimellä Emily.

Maalarinteippi

Jokaiselle tuttu maalarinteippi toimii myös maalauksen suojateippinä. Kiinnitä teippi lyhyinä paloina listaan, kattoon sekä kulmiin ja paina teipinpalat tiukasti paikoilleen. Teippi kannattaa irrottaa heti maalaamisen jälkeen, mielellään maalin ollessa hieman kosteaa. Jos maali on kuivunut, irrota maalarinteippi tasaisesti noin 30–45 asteen kulmassa pintaan nähden.

Maali

Pintakäsittelyaine, jonka pääasiallinen tehtävä on suojata pintoja, mutta myös näyttää kivalle. Toivottavasti olet oppinut maaleista tämän aakkoslistan myötä paljon uutta!

Maalikaukalo

Laakea kaukalo, johon kaadat maalia ja jossa pyörität telaa. Cover Storyn metallinen maalikaukalo kestää maalauskerrasta toiseen. Elinkaarensa lopussa kaukalo on helppo kierrättää metallinkeräykseen.

Muoviton

Kertaus on opintojen äiti: useimmat maalit sisältävät synteettisiä raaka-aineita ja käyttävät sideaineenaan erilaisia muoviaineita. Meille muovittomuus on ehto ja valinta. Miksi? Ensinnäkin muoviton maali ei muodosta maalattavalle pinnalle kalvoa, vaan antaa rakenteiden hengittää. Toisekseen muovittomuuden ansiosta maalista ei vapaudu haitallisia yhdisteistä tai hajuja sisäilmaan. Kolmanneksi ympäristölle haitallista muovia ei pääse liukenemaan luontoon. Ja neljänneksi, maailmassa on jo tarpeeksi muovia.

N

Nimet

Pidätkö eniten Karenista, Hermannista vai kenties Tovesta? Cover Storyn jokaisella sävyllä on oma nimi. Valitse seuraksesi viileän roosa Francis tai kermainen Zadie.

O

Ominaisuus

Yleensä maalien ominaisuuksiksi mielletään tekniset tekijät ohenteista sideaineisiin. Meille maalien omaisuudet ovat kuitenkin paljon muuta. Me haluamme tarjota sinulle maaleja, joiden ominaisuudet tekevät sinulle hyvää. Laadukkaat muovittomat maalit, kuratoitu sävypaletti ja vaivaton prosessi sävyn valitsemisesta maalaamiseen kuuluvat Cover Storyn filosofiaan. Siksi Cover Storyn maalien ominaisuudet muuttavat käsitystäsi maalaamisesta.

P

Paintball

Tiesitkö, että maalia käytetään myös kilpaurheilulajin välineenä? Paintball on värikuulapeli, jossa vastustajia ammutaan värikuulilla. Harrastepaintballin rinnalle on kehittynyt kilpapaintball ja ensimmäinen SM-liiga peli pelattiin vuonna 1994. Ammusten maali on tosin tehty elintarvikeväristä eli älä kokeile tätä sisustusmaaleilla.

Pensselit

Pensseleitä on tarjolla joka lähtöön. Siksi olemme etsineet ja testanneet ne puolestasi. Cover Storyn tarvikesetistä löytyy juuri se oikea pensseli tarkkoihin paikkoihin ja juuri meidän maaleille.

Pesunkestävyys

Kuinka monta kertaa olet pessyt seinät tai katon? Niinpä, et koskaan. Normaaliin elämään kuuluvat tahrat ja pöly lähtevät kostealla rätillä pyyhkimällä. Maalipinnan hinkkaaminen ei siis tule tarpeeseen.

Pohjamaali

Pohjamaalia käytetään yleensä uusien pintojen ensikäsittelyssä. Vanhan maalin päälle voi siis huoletta maalata uuden värin ilman erillistä pohjamaalausta. Cover Storyn maaleilla pohjustus ei ole tarpeen eli ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Q

Quelle couleur!

Voit huudahtaa näin, kun löydät sävyistämme lempparisi.

R

Riittoisuus

Määrä, jonka tarvitset tietyn neliömäärän maalaamiseen. Yhdellä pienellä Cover Storyn maalipurkilla maalaat 30–40m² pinta-alan. Isolla 9-litraisella maalaat 75–100m² pinta-alan Tarvittava maalimäärä on laskettavissa seuraavan nyrkkisäännön avulla: maalattavan pinnan leveys kerrotaan sen pituudella. Muista laskea neliömäärä tuplana, sillä saat parhaan lopputuloksen kahdella maalikerroksella.

Seinämaali värimalli vaaleanpunainen

Roiske

Maaliroiskeet eivät aina ole tahroja, vaan roiskeilla voit myös olla kaupungin coolein. Ranskalaisen huippumuotibrändi Maison Margielan kuuluisat maaliroiskeilla “tahratut” tennarit maksavat lähes 500 euroa.

S

Saint John, Canada

Maailman värikkäimmäksi kaupungiksi ränkätty Saint John hurmaa kirjavalla kaupunkimaisemallaan. Kaupungin asukkaiden kerrotaan maalanneen talonsa kirkkailla väreillä, jotta kaupunki olisi kaunis sumuisellakin säällä.

Sapluuna

Muovia, metallia tai paperia oleva mallinne, johon on leikattu kuvio. Sapluunan avulla voit taiteilla vaikka makuuhuoneeseen tähtikaton. Töpötä reikien läpi sienellä tai siveltimellä ja varmista, että ympärillä on tarpeeksi suojapaperia, ettei pinta tahriinnu irrallisista maalitäplistä.

Sideaine

Sideaineen tehtävä on sitoa maalin ainesosat yhteen ja kiinnittää maali alustaansa. Suurimmassa osassa kilpailijoiden tuotteita käytetään sideaineena erilaisia synteettisiä raaka-aineita, kuten muovia. Koska Cover Story <3 muovittomuus, Cover Storyn maalien sideaineena käytetään risiiniöljyä.

Sisustusmaali

Seinä-, katto-, pinta- ja sisätilojen maali – kaikki ovat sisustusmaaleja, mutta miellämmekö niitä sisustustuotteiksi? Remonttikaupan maalihylly ei ainakaan vastaa tätä mielikuvaa. Vaikka sitähän sammaleenvihreä olohuoneen seinä tai taivaansininen katto nimenomaan ovat. Me uskomme, että maali on tärkein sisustustuotteemme. Siksi haluamme, että ympäröit itsesi lempiväreilläsi.

Sävy

Väri, sävy, kulööri – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Cover Story <3 kaikki näitä.

Sävytys

Rautakaupoissa maalit sävytetään sävytyskoneessa nestemäisillä sävytyspastoilla, jolloin sävytyksen tulos ei ole niin tarkka. Parempi tapa on sävyttää maalit valmistuksen yhteydessä. Sävytys myös voi tuoda ilmoitetun purkkihinnan päälle yllättävän suuren lisän, jopa kymmeniä euroja sävystä riippuen. Kaikki Cover Storyn maalipurkit ovat valmiiksi sävytettyjä eli voit tehdä valintasi puhtaasti lempiväriisi pohjautuen eikä kassalla ei tule ikäviä yllätyksiä.

T

Tarina

Tarinat kietoutuvat kaikkialle ympärillemme, ne kulkeutuvat sanoissa, esineissä, maisemissa – ja väreissä. Me annamme sinulle sävyt, joilla tuot juuri sinun tarinasi kotiisi. Me uskomme, että sävyt tekevät meille hyvää.

Tasoite

Tasoite on nimensä mukaisesti seinä-, katto- ja lattiapintojen tasoittamiseen tarkoitettu tuote. Tasoittaminen ei ole välttämätöntä, mutta kolhut ja taulujen reiät on helppo tasoittaa tarvittaessa ennen maalausta.

Tehosteseinä

Maalaaminen ei ole joko tai. Jos yksivärinen koti kyllästyttää, maalaa yksi seinä (tai katto!) eri väriseksi. Tehosteseinällä voi tuoda piristystä huoneeseen tai muokata huoneen tilantuntua.

U

Uhka vai mahdollisuus?

Uskallus palkitaan. Kokeile seiniin rohkeasti lempisävyjäsi, sillä yllättävätkin yhdistelmät toimivat. Valkoisten seinien kaveriksi voi myös maalata värikkään katon. Luo kotiisi juuri sinun näköisesi sävymaailma.

V

Valinnanvaikeus

Meillä on ratkaisu kaikille vaiheilijoille: tarttuva A4-kokoinen sävymalli. Jos emmit sävyvalinnan kanssa, tilaa kaikki rakastamasi sävyt tarroina kotiisi ja liimaa maalattavalle pinnalle. Tarrataustan ansiosta voit siirrellä sävymalleja seinältä toiselle sekä kattoon ja tutustua sävyyn päivän eri valoissa. Mikäli janoat lisää, tilaa verkkokaupastamme maali kotiovellesi ja ympäröi itsesi lempisävylläsi.

Valkoiset

Lämmin, viileä, harmaataittoinen, puhdas, murrettu, liitu – valkoisesta on moneksi. Valkoisissa pinnoissa valolla on suuri merkitys. Vivahdesävy myös voimistuu kun maalattava pinta-ala suurenee. Hyvä nyrkkisääntö on, jos sävy näyttää hieman murretulta värinäytteessä, se on seinällä rauhallinen.

Valo

Valon laatu ja määrä vaikuttavat merkittävästi maalisävyn havaitsemiseen. Huomioi luonnonvalon määrä eri vuodenaikojen välillä ja valitessasi maalisävyä. Kaikki Cover Storyn sävyt on tilattavissa suoraa maalattavalle pinnalle liimattavina sävymalleina, joten pääset seuraamaan, miten sävy reagoi huoneen valon määrään aamun sarastuksesta yön tunteihin.

Vesiohenteinen

Vastapari aiemmin mainitulle liuotinohenteiselle maalille. Vesiohenteinen maali on lähtökohtaisesti liuotteita varmempi valinta ympäristön, terveyden ja maalausmukavuuden kannalta. Nykyisin käytännössä kaikki sisustusmaalit ovat vesiohenteisia. Vaikka vesiohenteisuus on hyvä asia, se ei kuitenkaan tee maalista ympäristöystävällistä tai turvallista. Monet vesiohenteiset maalit sisältävät esimerkiksi haitallisia VOC-päästöjä sekä muovia. Koska haluamme valmistaa entistä parempia maaleja, kaikki Cover Storyn maalit ovat muovittomia ja VOC-vapaita <3.

Vihersisustaminen

Vihersisustaminen nousi 2010-luvun lopulla sisustuksen megatrendiksi. Jos peikonlehdet ja pistokkaat olivat vastaisku graafiselle mustavalkosisustukselle, me povaamme, että värit ovat sisustuksen seuraava it-juttu.

Viskositeetti

Viskositeetti tarkoittaa maalin kykyä vastustaa virtausta, toisin sanoen sen juoksevuutta. Mitä matalampi viskositeetti on, sitä juoksevampaa maali on. Viskositeettiin vaikutetaan ohenteen avulla.

VOC & VOC-päästöt

VOC eli Volatile organic compound tarkoittaa ilmakehään haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. Nämä yhdisteet ovat haitallisia ihmisen terveydelle ja lisäävät ilmakehässä ympäristöä kuormittavaa otsonipitoisuutta. Useimmista maaleista vapautuu maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana VOC-päästöjä. Kaikki Cover Storyn maalit ovat täysin VOC-vapaita eli hengitä kotonasi huoletta syvään sisään – ja syvään ulos.

Väri

Aistihavainto, jonka esineen pinnasta heijastunut tai aineen läpi kulkeutunut valo aiheuttaa. Vastasyntynyt ihmislapsi ei näe värejä, vaan mustavalkoisen maailman. Vauvan värinäkö kehittyy kuukausissa täyteen kapasiteettiinsa. Ihmiset näkevät maailman eri väreissä kuin muut nisäkkäät.

Värikartta

Usein sadoista pikkuriikkisistä väriliuskoista tai neliöistä koostuva kartonkiviuhka, jonka perusteella pitäisi valita kodin isompien pintojen sävy. Sen takia olemme kuratoineet sinulle väripaletin, jossa on vain oikeita vaihtoehtoja. Väriasiantuntijoiden valitsema 42:n sävyn paletti sopii täydellisesti pohjoisen valoon. Luota meihin, et tarvitse muuta kuin nämä.

Värikollaasi vihreä harmaa sininen valkoinen
W

WC-tilat

Kuka on sanonut, että kylpyhuoneen tulisi olla kliinisen valkoinen tai neutraalin vaalea? Hampaiden pesu tai kasvoseerumin levitys olisi varmasti mukavampaa lempivärisi ympäröimänä.

X

X-hyppy

Liike, joka pitää sinut virkeänä läpi maalausprojektin.

Y

Yksi

Jos olet löytänyt sen yhden oikean, leiki lempivärisi eri sävyillä. Yksivärisyys sopii erityisen hyvin minikoteihin, joissa sävyt tuovat perspektiivejä.

Yksityiskohdat

Puuteriset, mattaiset ja maltilliset sävyt saavat uutta puhtia, kun yhdistät niihin voimakkaita värejä pieninä yksityiskohtina. Anna esimerkiksi lempeälle puuterille ryhtiä maalaamalla yksi seinä maadoittavalla punaruskealla.

Z

Zen

Tunnelma, joka kotonasi vallitsee maalausprojektin jälkeen.

Å

Åland

Ahvenanmaan lipussa kirkas sininen, punainen ja keltainen yhdistyvät pirteäksi kokonaisuudeksi. Värien yhdistäminen toimii myös sisätilan pinnoilla. Kurkista väriasiantuntijan laatimat Cover Storyn sävyparit, jos kaipaat kotiisi sävyjen saumatonta harmoniaa.

Ä

Äiti

Usein avulias henkilö, jota voit pyytää maalausavuksi.

Ö

Ööh

Jos sinulle jäi vielä jotain epäselvää, ota meihin yhteyttä tai jatka maalituntemuksesi kartoittamista FAQ:n parissa.