Miten Cover Storyn maalit valmistetaan?

Kaikki alkaa värisuunnittelusta

Jokainen Cover Storyn sävy testataan aidossa ympäristössä ja erilaisissa valo-olosuhteissa. Koska sävyjä on rajattu määrä, haluamme, että jokainen sävyistämme antaa seinä- ja kattopinnnoille tasaisesti valoa heijastavan, täyteläisen mattapinnan.

Raaka-aineet

Kaikki maalit koostuvat periaatteessa sideaineesta, pigmentistä, liuottimesta sekä erilaisista apuaineista. Cover Storyn maalien sideaineessa käytetään uusiutuvaa kasviöljyä, toisin kuin useimmissa maaleissa, joissa sideaineena käytetään synteettisiä muovipohjaisia ainesosia. Voidaksemme taata maalin säilyvyyden, maalimme sisältävät pienen määrän säilöntäaineita. Kaikki Cover Storyn maalit ovat vesiohenteisia, värikylläisistä pigmenteistä valmistettuja ja hajuttomia.

Tuotanto

Maalimme valmistetaan lähituotantona Etelä-Suomen tehtaalla. Maalia valmistettaessa raaka-aineet mitataan tarkasti ja sekoitetaan suuressa sekoitusastiassa usean tunnin ajan. Laadun varmistamiseksi jokaisesta valmiista maalierästä testataan ominaisuudet ennen purkitusta. Kun tuotantoerän on todettu täyttävän laatukriteerit, valmis maali purkitetaan ja etiketöidään. Valmistuksessa ei synny maalijätettä, sillä mahdolliset valmistuksessa syntyvät ylijäämät hyödynnetään seuraavassa tuotantoerässä. Tehtaalta maalit kuljetetaan varastollemme Vantaalle ja Helsingin Bulevardin myymälään.

Pakkaukset

Maalit purkitetaan purkituslinjastolla metallisiin maalipurkkeihin. Valitsimme metalliset purkit, sillä ne voi kierrättää metallinkeräykseen. Metallin kierrättäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä metallia voi kierrättää ikuisesti ilman että sen laatu huononee. Koska sävymallit on tehty aidolla Cover Storyn maalilla, erillisiä testimaalipurkkeja ei tarvita. Pakkausten minimalistiset tarrat ja etiketit ovat ympäristövastuullinen valinta, samoin pahvipakkausten helposti kierrätettävät ja uudelleen käytettävät materiaalit.

Laadunvalvonta

Jokaisesta maalierästä otetaan laboratorionäyte laadunvalvontaa varten. Laadunvalvonnassa tutkitaan muun muassa maalin viskositeetti ja peittävyys. Näin varmistamme, että jokaisen Cover Storyn tuotantoerän maalit ovat huippulaatuisia ja kiiltoaste vastaa kehittämäämme CS signature -mattapintaa.