Aktiviteetti

Miten käyttää maalarinteippiä maalatessa

Miten käyttää maalarinteippiä maalatessa

Maalarinteippi – kodin sisustusprojektien luotettava ja monikäyttöinen työväline


Jos haluat maalata kotisi pinnat täydellisesti, maalarinteippi on paras ystäväsi. Huolellisella teippauksella saat selkeät ja puhtaat rajaukset sekä säästät jalkalistat ja viereiset pinnat maaliroiskeilta. Näillä teippausohjeilla onnistut varmasti.


Oikean teipin valinta

Aloita valitsemalla oikea teippi. Tarjolla on paljon erilaisia maalarinteippivaihtoehtoja, joten varmista, että ostat teipin, joka sopii tarpeisiisi. Teippejä on joka lähtöön, mutta maalausprojektissa kannattaa luottaa laadukkaaseen maalarinteippiin. Olemme testanneet teipit puolestasi ja valinneet tarvikesettiimme yleiskäyttöön parhaan maalarinteipin.


Miten maalausteippiä käytetään?

Kiinnitä teippi alueille, jotka haluat suojata sekä reunoille, joihin haluat saada puhtaat, terävät linjat:

Jos maalaat seiniä, teippaa katon reunat (katon ja seinän yhtymäkohta), jalkalistat (jollet maalaa listoja), valokatkaisijat, pistorasiat sekä ikkunankehykset ja ovenkarmit.

Jos maalaat kattoa, peitä viereisten seinien reunat maalarinteipillä. Teippaa myös palohälyttimien ja kattolamppujen ympäriltä.

Näin käytät maalarinteippiä kuin ammattilainen

Aloita pyyhkimällä listat ja seinien reunat, jotka haluat teipata. Yleensä pelkkä kostea rätti tai mieto vesi-pesuaineliuos riittää pölyn ja lian pyyhkimiseen. Anna pintojen kuivua, ennen kuin tartut teippiin.

Kun sinulla on puhdas ja kuiva työpinta, aloita kiinnittämällä maalarinteippi. Jos et ole kokenut teippaaja tai sinulla on hankaluuksia kiinnittää teippi suoraan tai oikeaan kohtaan, kiinnitä maalarinteippi metrin pituisina suikaleina. Kun kiinnität teippipätkän, varmista, että kiinnität sen hieman edellisen osion päälle, jotta maali ei pääse valumaan saumakohdan läpi.


Teippaa huolellisesti

Kiinnitä teippi huolellisesti mahdollisimman lähelle seinä- tai kattopintaa. Paina teippiä sormella varmistaaksesi, että teippi kiinnittyy pintaan ja estää maalin valumisen teipin ja pinnan välistä. Laita teipin palat osin päällekäin, ettei suojattavaan pintaan jää rakoja.

Maalarinteippi toimii myös loistavana apuna erilaisten kuvioiden maalaamiseen. Esimerkiksi klassinen kaksivärinen seinä on helppo toteuttaa teippaamalla maalarinteipillä rajaviiva haluttuun kohtaan seinää. Myös graafiset kuviot syntyvät helposti maalarinteipin avulla.

Miten poistaa maalarinteippi?

Poista maalarinteippi heti maalaamisen jälkeen, vielä kun maali on kosteaa. Älä odota, että maali kuivuu, sillä kuiva maali saattaa lähteä teipin mukana. Irrota teippi varovasti vetämällä sitä rauhallisesti 45 asteen kulmassa.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.