Maalien ja maalaustarvikkeiden kierrätys

Kun olet maalannut kaikki haluamasi pinnat, kierrätys on maalausprojektin viimeinen etappi. Laadukkaat maalit ja maalaustarvikkeet kestävät aikaa ja useita käyttökertoja. Maalausprojektin ei siis tarvitse tarkoittaa reissua kierrätyskeskukseen. 

Jos maalia jää reippaasti yli, laita tarinat kiertämään ja ilahduta ystävääsi Cover Storyn maalipurkilla. Avattu maalipurkki säilyy hyvin suljettuna lämpimässä ja kuivassa paikassa. Muista sekoittaa maalia reippaasti, kun otat sen uudelleen käyttöön. 

Maalaustarvikkeet ovat pitkäikäisiä, jos huollat ne oikein. Pensselit ja telat kannattaa puhdistaa heti käytön jälkeen ja säilöä seuraavaa maalauskertaa varten. Katso maalaustarvikkeiden huolto-ohjeet sivun alareunan linkistä. 

Maalin kierrätys 

Nestemäinen maali ja maalausjäte luokitellaan virallisesti vaaralliseksi jätteeksi. Siitäkin huolimatta, että Cover Storyn maaleissa ei ole liuottimia tai muoveja.

Eli mikäli maalipurkin pohjalle on jäänyt nestemäistä maalia, toimita se vaarallisen jätteen keräykseen. Alueelliset keräyspisteet ja kiertävät keräysautot ottavat vastaan vaarallista jätettä.

Jos maali on kuivunut purkin pohjalle kuivaksi maalikakuksi, voit kaapia maalisakan sekajätteen joukkoon.

Maalaustarvikkeiden kierrätys

Elämänsä eläneet kuivat pensselit ja telat kierrätetään sekajätteeseen. Myös Cover Storyn puisen sekoituskepin voi laittaa sekajätteen joukkoon.

Cover Storyn maalit on purkitettu metallipurkkeihin. Myös maalikaukalo valmistetaan metallista. Tarvikkeiden raaka-aineeksi valikoitui metalli, sillä sen kierrättäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja, ja koska sitä voi kierrättää lukuisia kertoja ilman, että sen laatu huononee. Cover Storyn telakaukalo ja tyhjä maalipurkki kuuluvat siis metallinkeräykseen.

Jos maalikaukalon tai maalipurkin pohjalle on jäänyt vain ohut kerros täysin kuivunutta maalia, voit lajitella ne metallinkeräykseen.
Huomaathan, että muoviset maalikaukalot ja maalipurkit tulee kierrättää joko vaaralliseen jätteeseen tai muovinkeräykseen. Maalipurkin tulee kuitenkin olla puhdas, jotta sen voi kierrättää muovijätteen sekaan. 

Maalaustarvikkeiden pesuvesi kuuluu myös vaaralliseen jätteeseen. Kun maalaat Cover Storyn vesiohenteisilla maaleilla ja kuivatat liotuksessa syntyneen maalisakan, voit kaataa pesuveden viemäriin ja kierrättää kuivuneen maalisakan sekajätteeseen. Tutustu tarkempiin pesuohjeisiin alareunan linkistä. 

Kiitos, että kierrätät.