Kylässä

Värit Pariisista lainattu

Värit Pariisista lainattu
Luova suunnittelija Peeta Peltola toi palan pariisilaista tunnelmaa Nolin Artesan-studioon. Herkullisessa ja elegantissa sisustuksessa yhdistyvät tummat tunnelmalliset sävyt ja leikkisät kuosit. Vieraile kanssamme kodissa, jossa nostalginen vaaleanpunainen ja klassinen burgundi maalisävy luovat romanttista tunnelmaa.

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Kerro suunnittelemasi Noli-huoneiston taustasta.

Suunnittelin uuteen Noli Herttoniemeen uniikin Artisan studion tyhjään 25m2 huoneistoon 8. kerrokseen. Studio on nyt kenen tahansa varattavissa yhdeksi tai useammaksi yöksi. Teimme Nolin kanssa yhteistyön, johon kuului Artisan studion sisustamisen lisäksi instagram-sisältöjä studion sisustuksen rakentumisen vaiheista sekä Noli Herttoniemestä yleisesti, videoita prosessista löytyy instatililtäni @peetapeltola.


Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Olet luonut tavalliseen huoneistoon aivan upean tunnelman. Miten asunnon sisustus on syntynyt?

Kiitos paljon, ihana kuulla! Artisan studio ilmentää luovuutta, käsityötä ja uniikkeja valintoja. Teemaksi valitsin Pariisin, jonka tunnelmaa ammensin sävyillä, materiaaleilla, tekstiileillä, kalustevalinnoilla sekä valaistuksella. Halusin sekoitella erilaisia kuoseja ja kuvioita ja luoda hieman mystisen tunnelman. Oma suosikkiyksityiskohtani on se, että valaistuksen saa säädettyä illalla myös täysin punaiseksi halutessaan. Saimme sisustukseen mukaan Cover Storyn lisäksi myös muita upeita kotimaisia designnyrityksiä: mukana olivat Adea, Hakola, Finarte ja Aletta. Sisustukseen viimeisen silauksen luovat vintage-löydöt ja käsin tehty keramiikka. Paras kokonaisuus syntyy mielestäni sekoittelemalla uutta ja vanhaa.


Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Mikä oli kiinnostavinta tässä projektissa?

Sain täysin vapaat kädet teeman ja sisustuksen tyylin suhteen, harvemmin suunnittelijana pääsee asiakkaalle toteuttamaan oman makunsa mukaan visiotaan! Toki oli tietty budjetti ja sisustussuunnitelma hyväksytettiin Nolin päädyssä, mutta kuitenkin aika hauskan erilainen projekti vapauden suhteen.

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios
Olet yhdistänyt tilassa upeasti pehmeän vaaleanpunaisen ja tumman burgundin. Miten päädyit juuri näihin sävyihin ja minkälaista tunnelmaa tavoittelit?

Lähdin hakemaan romanttista ja mystistä pariisilaista tunnelmaa. Halusin sekoitella eri punaisen sävyjä keskenään, sisustuksesta löytyy vielä lisääkin eri sävyisiä punaisia yksityiskohtia! Burgundin sävyä olen haaveillut omaankin kotiini, mutten ole saanut aikaiseksi, joten oli kiva päästä käyttämään sitä tässä projektissa.

 

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios

Mistä ammennat inspiraatiota?

Kaikesta visuaalisesta ympärilläni! Muoti inspiroi tosi paljon minua. Taiteesta, eri kulttuureista, kukista, arkkitehtuurista, musiikista yms.

 

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios

 

Parhaat vinkkisi värien käyttöön sisustuksessa?
Koko sisustus näyttää heti paremmalta ja yhteen kootulta, jos seinillä on joku sävy. Ihan rohkeasti vaan fiiliksen mukaan kokeilemaan omia suosikkivärejä, saa olla vähän hullu! Myös valmiiksi valitut sävykokoelmat auttavat tosi paljon. 

Cover Story x Peeta Peltola x Nolistudios

Mistä olet tällä hetkellä innostunut oman kotisi sisustuksessa?
En oikein ole sisustanut omaa kotiani useampaan vuoteen, koska olen asunut tässä samassa asunnossa kolme vuotta enkä tykkää sisustella kotia uusiksi vain sisustamisen ilosta. Teen mieluummin pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja. Uusi koti alkaisi siis olemaan kiikarissa, jotta pääsisi remppaamaan jotain uutta! 


Peetan valinnat: LB5 EDITH & 025 OSCAR

 

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.