Kylässä

Tyylinsä löytäneet

Tyylinsä löytäneet

Alkusyksyn rankkasade on laskenut harmaan verhon Helsingin ylle. Kaksiossa Sörnäisten kupeessa soi pehmeä jazz ja mutteripannu porisee liedellä. Kynttilän liekki tekee tummanvihreään seinään kirkkaana hehkuvan viirun. Oskari ja Jere sytyttävät pienet valaisimet huoneen nurkkiin. Kattolamppua ei ole ehditty hankkia. Ehkä hyväkin niin – seinien voimakkaat värit kietovat vieraansa lämpimään syleilyyn.


CS journal oskari&jere 028 TONI mud green


“Musiikki, tuoksut, värit ja valo. Kodin tunnelma on näiden tekijöiden yhdistelmä. Meillä soi usein jazz. Ajatukseni sisustusfilosofiasta lähtee kodin kerrostumien ja ajattomuuden liitosta. Hyvä tunnelma syntyy aitoudesta. Koti ei saa olla katalogi, vaan haluan keskittyä siihen, miltä kodissa tuntuu – mitä materiaalia sohva on, millainen valaistus asunnossa on, mitä näen ympärilläni”, Oskari kertoo. “Ja vaikka asumme toisessa kerroksessa, ikkunasta näkee taivaan. Se tuo omaa rauhaa”, Jere jatkaa.

Hyvä tunnelma syntyy aitoudesta. Koti ei saa olla katalogi, vaan haluan keskittyä siihen, miltä kodissa tuntuu – mitä materiaalia sohva on, millainen valaistus asunnossa on, mitä näen ympärilläni.


Kodin värimaailma on puhutteleva – tumma viininpunainen eteinen avaa vieraalleen näkymän oliivinvihreään olohuonekeittiöön ja harmaansiniseen makuuhuoneeseen.


“Perimmäinen ajatus oli, että meille ei tule yhtään valkoista seinää, koska täällä on valkoinen katto ja valkoinen lankkulattia. Halusimme kotiimme väriä, kokonaisuuden, joka poikkeaa perinteisestä skandinaavisesta väripaletista. Go big or go home -ajattelu kiehtoi ja lopulta päätökset syntyivät kymmenessä minuutissa”, Oskari kertoo. “Tai kyllähän me mallailtiin niitä eri vihreän sävyjä siinä meidän PowerPointissa”, Jere naurahtaa. 

Perimmäinen ajatus oli, että meille ei tule yhtään valkoista seinää, koska täällä on valkoinen katto ja valkoinen lankkulattia. Halusimme kotiimme väriä.

“Niin, pakko olla rehellinen; Kun on konsultti ammatikseen niin olihan meillä myös kahdeksan sivuinen koti-PowerPoint. Suunnitelmat lähtivät liikkeelle huonekohtaisista moodboardeista, sävymaailmasta, elementeistä ja jo olemassa olevista huonekaluista”, Oskari kertoo. Muutamassa kuukaudessa asunnosta tuli koti ja suunnitelma osoittautui loistavaksi.

CS journal oskari&jere 017 MAGGIE


Kaikkineen kodin huoneet luovat kolme eri tunnetilaa – syvä burgundi kietoo kiireisen eteisen lämpimäksi kokonaisuudeksi ja toivottaa tervetulleeksi näkymällä isoon vihreään olohuoneeseen. Makuuhuoneeseen pariskunta valitsi kevyesti harmaaseen taittavan sinertävän sävyn, sillä se toimi muita sinisiä paremmin jo valittujen sävyjen kanssa. Punainen, sininen ja vihreä muodostavat eheän kokonaisuuden.

Pariskunta luotti värivalintoihinsa, vaikka koti onkin ensimmäinen, jossa seinät ovat kaikkea muuta kuin maalarinvalkoiset. Jännitys iski vasta telatessa ensimmäisiä vetoja tummanpunaista maalia neutraalin puuterin päälle. “Nyt kun on käyttänyt värejä näinkin reippaasti, voisin kuvitella maalaavani seinät vaikka mustiksi. Ei tunnu enää missään”, Oskari kertoo.

CS journal oskari&jere 028 TONI mud green


Museot ja galleriat ovat opettaneet paljon väreistä kiinnostuneelle Oskarille. Juuri eri maiden museoissa vieraillessaan hän on ymmärtänyt, mikä merkitys väreillä on ympäröivään tilaan ja teosten parhaiden puolien korostamiseen. “Myös kotona seinien värit luovat taideteokset uudelleen. Yhtä lailla minua ympäröivät värit ovat mielialani pohja”, Oskari kertoo. “Nämä meidän värit taitavatkin olla jostain museosta Oskarin kameranrullalta. Toiset ovat museossa katsomassa teoksia, Oskari zoomailee seiniä ja jalkalistoja”, Jere hymyilee.

Lähes kaikki huonekalut ja kodin taide on ostettu huutokaupoista tai kirpputoreilta. Oskarin ja Jeren kodissa kaikella on oma paikkansa, seilaavia tavaroita ei ole. Järjestys tuo tunnelmaa ja tekee tilasta hyvän olla. Second hand -sisustamisessa Oskaria ja Jereä viehättää itsensä yllättämisen mahdollisuus ja odottamisen luoma kerroksellisuus. Sen oikean odottaminen miellyttää. Kerroksellisuus syntyy ajasta, odotuksesta ja löytämisestä. Tällä hetkellä kaikki on kohdallaan. Pilvien läpi kurkistava aurinko maalaa olohuoneen seinään kirkkaanvihreän raidan.

Oskarin ja Jeren valinnat: 017 MAGGIE, 025 OSCAR ja 028 TONI.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.