Kylässä

Toscanan tyyliin

Toscanan tyyliin

Lehtipuiden reunustama soratie johtaa vanhan kartanon pihaan. Harjakattoisen tiilikartanon ovia koristaa pylväät. Kartanon takapihalta aukeaa näky niittyisään rinteeseen, joka viettää alas veden äärelle. Tietämätön voisi luulla olevansa Etelä-Euroopassa. Ruska on kuitenkin pitkällä ja kartanon lehmukset loistavat syksyn sävyissä. Emme ole Italiassa vaan Jollaksessa.


Cover Story Journal Kuuman kartano

Ria, Wia ja kaksi pientä koiraa nousevat mäkeä rantasaunalta. Aamu on alkanut puusaunan löylyissä ja pulahduksella mereen. Kartanon sisällä syysaurinko piirtää vaaleiden kangasverhojen läpi valoraitoja mosaiikkiparketille. Kahvila Kuuman sisarukset Wia ja Tara sekä heidän äitinsä Ria ovat löytäneet paikkansa Jollaksen rauhasta. “Jollaksen kartano oli meille jo ennestään tuttu edellisen vuokralaisen ajoilta. Kun kartanolle etsittiin viime keväänä uutta yrittäjää, tiesimme heti, että kartano kuuluu meille. Jollaksen rauha ja kartanon tilat olivat vastaus kaikkiin meidän unelmiimme”, Wia kertoo. “Muutto Helsingin keskustasta idän rauhaan tuntuu virkistävältä. Kaikki on meille vielä uutta ja ihmeellistä. Luonto ja veden äärellä oleminen tuntuu aika ihanalta”, Tara kertoo. “Ja takapihan terassi ja siitä aukeava maisema! Leikimme aina, että olemme Toscanassa”, hän jatkaa.

Vaikka välillä työ ja vapaa-aika sekoittuvat, minusta on aivan ihanaa asua täällä – tämä on tällaista elämäntapailua


Cover Story Journal Kuuman kartano
Cover Story Journal Kuuman kartano


Vaikka kaikki on vasta aluillaan ja uuden Kuuman tarjonta hakee muotoaan, koti on löytynyt rauhallisen maiseman ääreltä. “Oma rantasauna on aika kiva asia elämässä”, Tara toteaa. Wia ja Ria asuvat myös kartanossa. Wian kartanon yläkerrassa sijaitsevasta kolmiosta avautuu maisemat kartanon niityille. Puiden lomasta pilkottaa meri. “Parhaiten viihdyn kotonani Kukkapuron sohvalla. On kiva, kun sen ääreen on lyhyt matka työpäivän jälkeen. Vaikka välillä työ ja vapaa-aika sekoittuvat, minusta on aivan ihanaa asua täällä – tämä on tällaista elämäntapailua”, Wia kertoo.

Valkoiset seinät ovat saaneet rinnalleen roosan beigeä ja raikasta vihreää. Jalkalistojen harmahtava sininen on kartanon alkuperäistä sävymaailmaa ja sopii sisäänkäyntiä koristavaan turkoosiin.

Cover Story Journal Kuuman kartano
Cover Story Journal Kuuman kartano


Vuonna 1919 valmistunut kartano on säilynyt hyvässä kunnossa – suojeltu julkisivu kohoaa näyttävänä keskellä historiallista kartanomiljöötä. Jollaksen historiallinen kartanoalue rakennettiin 1800-luvulla ja kyseinen kartano on kulkenut aatelissuvuilta SOK:lle ja sittemmin Helsingin kaupungin omistukseen. 

Uusimpien vuokralaisten käsissä kartanon sisäpinnat ovat saaneet uutta maalia päälleen, muuten korkeat huoneet ja kaarin koristellut porraskäytävät henkivät aikaansa. “Halusimme pitää värimaailman alkuperäisenä, mutta lisätä väriä aavistuksen rohkeammin! Oli inspiroivaa kuulla, että Cover Storyn maalisävyt ovat saaneet inspiraationsa vanhoista kartanoista ja rappukäytävistä”, Tara iloitsee. “Etsimme rauhoittavaa tunnelmaa, jossa silmä saa levätä”, Tara jatkaa. Valkoiset seinät ovat saaneet rinnalleen roosan beigeä ja raikasta vihreää. Jalkalistojen harmahtava sininen on kartanon alkuperäistä sävymaailmaa ja sopii sisäänkäyntiä koristavaan turkoosiin.

Cover Story Journal Kuuman kartano


Nikarin mittatilaustyönä tilattu puupöytä seisoo keskellä salia. Valo liikkuu huoneen vaaleilla seinillä pehmeästi. Aika tuntuu pysähtyneen, tekisi mieli istua pöydän ääreen ja seurata iltapäiväauringon liikkeitä kahvikuppi kädessä. “Kartanossa on todella hyvä henki. Täällä ei kummittele”, Wia hymyilee. Tänä syksynä kartanon tunnelmasta on päässyt nauttimaan kaikki Jollakseen saapuvat, sillä Kuuman trio tarjoaa esimerkiksi ravintola pop up -illallisia, sunnuntaista lenkkisaunaa ja arki-iltojen viinibaaria. Kartanon salin voi myös varata omiin juhliin. Juhlatila testattiin Taran omissa kesähäissä – auringon laskiessa kuistin terassin taakse kesäisten niittyjen kukkiessa. Ihan kuin Italiassa.

Cover Story Journal Kuuman kartano
Cover Story Journal Kuuman kartano


Kesä meni vauhdilla pintaremontin ja muuton parissa. Silti uuden kodin ja Kuuman liiketilan kanssa riittää puuhaa. “Yläkerran joogahuone kaipaa maalia seiniin. Sävy voisi olla kartanon henkeä tukeva kerma tai aikaansa kunnioittava rauhoittava sininen”, Wia pohtii. Kartano on päässyt hyviin käsiin.


Kuuman valinnat: 002 EMILY017 MAGGIE021 SIRI ja 027 HERMANN.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.