Kylässä

Sininen hetki

Sininen hetki

Punatiilinen kerrostalokortteli sijatisee historiallisen Vanhankaupunginkosken kupeessa, jonne Helsinki perustettiin 1500-luvun puolivälissä. Vanhaan sähkömuuntokeskukseen vuosituhannen vaihteessa kunnostetut kaksikerroksiset kerrostaloasunnot hurmaavat rauhallisen kosken rannalla. Täällä ei tunne olevansa kaupungin sykkeessä, muttei myöskään liian kaukana sieltä.

Sannin, Asserin ja Kasper-kissan koti on iloinen kokoelma viherkasveja, posliiniesineitä ja erivärisiä huonekaluja. Vaaleanpunaiset velour-nojatuolit ja upottava tummansininen sohva kutsuvat loikoilemaan. Kodin sisustus tasapainoilee luontevasti maksimalismin ja kohtuuden rajoilla. “Jos tämä olisi vain Asserin koti, täällä olisi varmasti minimalistisempaa. Jos tämä olisi vain minun kotini, täällä olisi varmasti vielä enemmän posliiniesineitä”, Sanni nauraa.

Pariskunnan sisustus on kuitenkin yhdessä rakennettu ja kumpaisenkin mieleen. Innokkaana kirpputori- ja huutokauppa-metsästäjänä kimmoke uusiin löytöihin tulee kuitenkin useimmiten Sannilta. Kysymys yhteisestä sisustusmausta herättää pariskunnassa huvittuneisuutta. “Sanotaanko niin, että saatan alkuun sanoa, että ei todellakaan, kun Sanni esittelee uusimpia löytöjään. Sitten menee muutama kuukausi ja huomaan ajattelevani, että ai kun kiva!”, Asser kertoo.

Niin kävi esimerkiksi seeprakuvioisen nojatuolin, posliiniesineiden ja kattokruunujen kanssa. “Lupasin Asserille huudettuani seepratuolin nettihuutokaupasta, että jos hän ei tykkää tuolista, vien sen vaikka työhuoneelleni. Jota minulla ei siis vieläkään ole. Onneksi Asser tykästyi tuoliin”, Sanni nauraa.

Meidän värienkäyttö on vuosien varrella muuttunut leikkisämmäksi ja väripaletin suunnittelu huolettomammaksi.

Cover Story kylässä – 016 TOVE


Värit ovat tulleet pariskunnan kotiin vuosien kuluessa. Kuusi vuotta sitten pariskunta muutti uuteen kotiin mustien huonekalujensa kanssa ja maalasi olohuoneen korkean seinän tummanharmaaksi. Nyt mustaa löytyy lähinnä keittiöstä ja näyttävä kuusimetrinen seinä on saanut ylleen raikkaan sinisen maalisävyn.

“Meidän värienkäyttö on vuosien varrella muuttunut leikkisämmäksi ja väripaletin suunnittelu huolettomammaksi. Ennen mietin paljon sisustusta ja värejä, nykyisin suunnittelu on vaihtunut siihen, että näen jotain hauskaa ja hankin sen. Viime kesänä löysimme ison pään muotoisen maljakon Ahvenanmaan-reissulta, se oli kuljetettava kanssamme Suomeen. Sisustus on kerrostunut näistä ajan saatossa hankituista löydöistä. Kakku on niin sanotusti kasvanut”, Sanni kertoo.

“Korona ja jatkuva kotona oleminen ovat vaikuttaneet kotifiilikseen. On tullut pohdittua, mitkä asiat tuntuvat hyviltä. Mukavuus ja oma viihtyminen ovat tärkeämpiä asioita kuin väripaletin harmonia tai harkittu kokonaisuus”, Asser jatkaa. Ja niistä Sannin rakastamista posliiniesineistä on tullut myös Asserille tärkeä osa kodin sisustusta.

Vaikka ensimmäisten maalivetojen jälkeen jännitti, valinta on osoittautunut oikeaksi – rauhoittava sininen korostaa huoneen muotoja ja tasapainottaa oranssiin taittavaa parkettilattiaa.

Täyteläinen harmaansininen seinä huikaisee korkeudellaan. Se on kuitenkin levollinen tausta avaralle olohuoneelle – samalla sininen sävy tuo tunnelmaa ja sitoo värikkäät huonekalut ja iloiset koriste-esineet yhdeksi kokonaisuudeksi. Päätös sinisestä seinästä kypsyi kuitenkin hitaasti ajan kanssa.

“Tilasimme vuosi sitten ensimmäisen kerran sävymalleja ja mietimme, josko maalaisimme seinän vaaleanpunaiseksi. Vaikka vaaleanpunainen on tilallisesti hieno väri, meidän vaaleanpunaisten nojatuolien ja kuuden metrin huonekorkeuden kanssa päädyimme siihen, että se olisi vähän too much. Jäimme sitten pohtimaan asiaa lähes vuodeksi”, Asser muistelee.

Cover Story kylässä – 016 TOVE


Lopulta sininen alkoi vetää puoleensa ja 016 TOVE -sävy valikoitui olohuoneen seinille. Vaikka ensimmäisten maalivetojen jälkeen jännitti, valinta on osoittautunut oikeaksi – rauhoittava sininen korostaa huoneen muotoja ja tasapainottaa oranssiin taittavaa parkettilattiaa. Yläkerrasta aukeaa avoin näkymä kuin parvekkeelta olohuoneen ylle, sängyssä maatessa voi katsoa kun kevätaurinko piirtää seinälle valoraitoja, kuin taivasta vasten.

Kun olohuone sai uuden sävynsä, pariskunta on suunnannut katseensa kodin muihin valkoisiin seiniin. Tällä hetkellä sävymalleja löytyy yläkerran makuuhuoneen seinältä ja portaikosta. Ehkä taas vuoden päästä löytyy se oikea väri.

 

Sannin ja Asserin valinta: 016 TOVE

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.