Suunnittelijat

Projektinimellä Riposo syntyi Lauran uusi toimisto

Projektinimellä Riposo syntyi Lauran uusi toimisto
Sisustussuunnittelija Laura Seppänen suunnitteli yritykselleen uuden tilavamman hybriditoimiston, jossa yhdistyvät työskentelytila, showroom, neuvotteluhuone ja keittiö. Uusi toimisto löytyi aivan läheltä, kirjaimellisesti seinän toiselta puolen. Ennen muuttoa tilassa toteutettiin kokonaisvaltainen remontti, joka sai inspiraationsa Italiasta. Tutustu kanssamme Lauran toimistoon, jossa värit herättävät erilaisia aistikokemuksia.


Mistä sait inspiraation uuden toimistosi sisustukseen?

“Olen vieraillut useasti niin loman kuin työn merkeissä Italiassa, josta ammennan niin tiedostaen kuin tiedostamattani vaikutteita. Annoin toimistoni remontille projektinimen Riposo, joka tarkoittaa italialaista siestaa eli hetkeä, jolloin voit nauttia pidemmän lounaan ja ottaa tauon hektisestä työarjesta”, Laura kertoo.

Uuden toimiston suunnitteluprosessi ajoittui samaan ajankohtaan Italiassa järjestetyn muotoilualan suurimman tapahtuman Milanon Design Weekin kanssa, ja projektiin valikoitui mukaan useita italialaistaustaisia yrityksiä.

“Halusin luoda työskentelylleni paikan, joka tarvittaessa rauhoittaa, mutta myös tietyissä hetkissä lisää energisyyttä, joita molempia tarvitaan suunnittelijan työssä”, Laura jatkaa.Tilan rakenteita muokattiin Lauran suunnittelutyön tarpeiden sekä asiakaskokemuksien pohjalta. Tilaan tehtiin erillinen neuvotteluhuone ja keittiö avattiin suljetusta tilasta osaksi showroomia. Muutoksien ansiosta showroom-puoli toimii aiempaa laajempana esittelytilana sekä avoimena toimistona.

"Lähestyn suunnitteluprojekteja hahmottelemalla ensimmäiseksi kunkin tilan olennaisimmat rakennuspalikat. Rakenteet ovat pysyviä, kiinteitä elementtejä, joilla luodaan suunnitteluprosessille tarvittavat raamit ja perusta. Tilasuunnittelun kannalta oikea etenemisjärjestys on tärkeää. Materiaalit ovat osa tätä ydintä, kun taas värit ovat minulle enemmänkin nopeasyklisiä tehokeinoja, pintaa ja osa sisustusta", Laura täsmentää.

“Pintojen osalta aloitan tyypillisesti lattiamateriaalin valinnasta, sillä lattia on yleensä laajin vaakatasoinen pinta ja melko liikkumaton elementti. Katon sekä seinät puen osaksi sisustusta eri maalisävyillä, jotka yhdistyessään muihin materiaaleihin luovat erilaisia näkymiä ja aistikokemuksia", Laura jatkaa.Miten päädyit toimistossa käytettyihin maalisävyihin?

“Toimiston värimaailmaa suunnitellessa valitsin tietoisesti värejä, joilla tasapainotan työssä kohtaamaani materiaalikirjouden paljoutta”, Laura kertoo.

Laura on ollut erityisen kiinnostunut väriopista sekä värisymboliikasta ja perehtynyt väreihin psykologian näkökulmasta. Hänen ajatusmaailmaa väreistä johtaa tieto siitä, että yksilöt kokevat värit eri tavoin.

“Värien aistiminen ei ole pelkästään optinen ilmiö vaan hyvällä värisuunnittelulla voidaan vaikuttaa mielialaan, tunteisiin, vireystilaan tai vaikka tietoisuustaitoihin – me ihmiset reagoidaan väriärsykkeisiin eri tavalla, mutta kaikki me reagoidaan”, Laura toteaa.


Showroomiin kattoon valikoitui tummansininen i04 OLAVI ja seiniin vaaleansininen LB2 ASTRID, jotka luovat harmonisen tunnelman ja samalla symboloivat hänen lempielementtiään - merta. Hän pyrkii sinisen sävyillä tuomaan intimiteettiä avoimeen isoon tilaan, vaikuttamaan omaan työvireyteen sekä rauhoittamaan yleistilaa siten, etteivät ne tarpeettomasti stimuloi häntä tai asiakkaita.
Neuvotteluhuoneen värimaailmalla taas pyrittiin tietoisesti nostamaan energiatasoja, sillä Lauran työpäiviin liittyy paljon neuvottelutilanteita, joissa muutokset ja päätösten tekeminen ovat läsnä. Seinille valikoituivat keltainen pellava 006 ENID ja murretun oranssiin taittavan ruskea LB3 MIO. Katto maalattiin tummanpuhuvalla i03 VOLTERILLA, joka tasapainottaa tilan vaaleaa yleisilmettä ja luo toivotun kontrastin korostaen tilan rakenteita.

“Neuvotteluhuone on kompakti tila verrattain pienissä neliöissä, joten halusin pitäytyä kirkkaammissa ja vaaleammissa sävyissä pyrkien lisäämään tilan tuntua. Keltaisen ja oranssin sävyt ovat mainonnan maailmassa ilmeisen suosittuja. Ne symboloivat meille optimismia, rohkeutta ja nostattavat osalla ihmisistä vireystilaa. Keltaiseen taittavat sävyt tuovat tarvittavaa lämpöä ja lempeyttä, jotka tukevat tärkeiden päätösten tekemisessä”, Laura kertoo.

Lauran neljä vinkkiä maalisävyn valintaan:

Näkymä:

“Yleisesti ottaen koen, että meillä ihmisillä on tapana ajatella vähän liikaa. Värien yhdisteleminen on jännittävää ja mielenkiintoista, eikä siinä ole välttämätöntä seurata mitään kirjoittamattomia tai kirjoitettuja sääntöjä. Ajattelen tiloja näkymien kautta. Kokonaisväripaletin sijaan keskittyisin yksittäisiin näkymiin; miten sävyt sointuvat yhteen eri rakenteiden taitekohdassa kussakin tilassa tai näkymässä.”


Värien tarkastelu:

“Tutki sävyjä eri vuorokaudenaikoina sijoittamalla sävymallit paikkoihin, joissa on luonnonvaloa sekä keinovaloa. Huomaa, miten sävy vaihtelee eri valaistuksessa. Värin intensiteetti muuttuu valon määrän mukaan.”

 

Laatu:

“Eri maalivalmistajien maaleissa on eroja ja tämä on sellainen asia, joka ei välttämättä tule monelle ensimmäisenä mieleen. Maaliostoksilla maalatun pinnan konkreettinen lopputulos on harvoin nähtävillä, joten usein valinta tehdään vain värin kautta. Cover Storyn maaleissa pidän erityisesti niiden kauniista mattapinnasta sekä sävyn intensiteetistä. Lisäksi maalien hajuttomuus on ehdoton plussa, sillä se mahdollistaa sen, että tilassa voi jatkaa eloaan välittömästi maalausurakan jälkeen. Cover Storyn maalissa on erinomainen tarttuvuus ja se nopeuttaa huomattavasti projektin etenemistä, kun toinen maalikerros on päällemaalattavissa jo kahdessa tunnissa”


Valkoisen valinta:

“Se oikea valkoisen sävy on ainainen ikuisuuskysymys, etenkin jos kyseessä ei ole uudisrakennus. Remonttiprojekteissa maalattavien valkoisten seinäpintojen tulisi sointua yhteen olemassa olevien muiden valkoisten elementtien kanssa, mikäli ei halua vetää kaikkea uusiksi. Toimistoon valikoitui juuri tästä syystä 002 EMILY, joka on loistava yleisvalkonen. Emily ei riitele listavalkoisten karmien, ovien, pattereiden tai posliinialtaiden kanssa ja toimii loistavana alustana esimerkiksi heijastusseinälle”


Lauran valinnat: LB2 ASTRIDi03 VOLTER, 006 ENID, LB3 MIO, i04 OLAVI, 002 EMILY, 035 UMBERTO


Kirjoittaja: Pinja Kuitunen
Valokuvaaja: Katri Kapanen

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.