Kylässä

Meri Milashin toimisto

Meri Milashin toimisto

Pinkillä flamingo-tapetilla vuorattu huone, päästä varpaisiin yksivärisiä asukokonaisuuksia ja värikkäitä yksityiskohtia – stailisti Meri Milashille värit ovat elämä. Työhuoneelleen Meri rakensi vaaleanpunaisen kopin.


 

Olet stailisti, vaikuttaja, podcast-juontaja ja hiusmuotoilija, eli liikut etapista ja työstä toiseen. Mikä on tämän tilan tarkoitus ja mitä oma toimisto merkitsee sinulle?

Tämä on meidän All Good Nordicin kotipesä. Kaikki työmme lähtevät täältä – istumme ison pöydän äärelle tekemään pohjatyöt; suunnittelemme stailaukset ja yhteistyökampanjat. Meillä on täällä toimistopuoli ja minun ja Fatman “fashion”-puoli, joka on aina sekaisin. Tämä tila on myös meille kaikille “safe space”, turvallinen ja pysyvä tila vaihtuvien kuvauskohteiden rinnalla. Perjantaisin kokoonnumme saman pöydän ääreen purkamaan mennyttä viikkoa.

 

Cover Story 023 FRANCIS

Teillä on paljon värikkäitä kalusteita täällä. Kerro niistä.

Löysimme oranssit Yrjö Kukkapuron työtuolit tori.fi:stä, ostimme kaikki kuusi. Isot puurunkoiset pöydät ovat Leviksen showroomilta. Alun perin nämä ovat olleet nahkatehtaan työpöytiä, joista toinen on yhä alkuperäisessä kunnossa. Porvoolainen perheyritys X-GLASS teki tilaustyönä lasilevyt pöydän päällisiksi sekä toivomamme jättipeilin. Marimekon vaaleanpunaisessa Unikko-kuosissa on jotain tosi ihanaa pehmeyttä. Halusin sen pehmeyden fiiliksen myös tänne.


Mikä on lempipaikkasi toimistolla?

Silloin kun sää sallii sekä me että kaikki meidän naapurit olemme saman tien sisäpihalla läppäreiden kanssa. Aurinko paistaa sisäpihalle lähes koko päivän, se on ihanaa. Kerran siirsimme jopa kuvauksemme sisältä sisäpihalle. Sisäpihoilla tapahtuu ihania asioita.

Toimiston sisällä pysyttelemme Fatman kanssa usein meidän puolella, vaaterekkien ja meikkipöydän äärellä. Tai makaamme sohvalla.


Olet värikäs pukeutuja ja tyylisi on näyttävä. Millainen sisustaja olet?

Meillä on kotona paljon näyttäviä esineitä, huonekaluja ja yksityiskohtia, jotka ovat todella värikkäitä. Meillä on esimerkiksi hervottoman kokoinen kirkkaankeltainen sohva, tyttäreni huone on kokonaan pinkki. En kuitenkaan sanoisi, että olisin värikäs sisustaja. Asuntomme on lattiasta kattoon valkoinen, keittiökin on harmaavalkoinen. Tykkään hillitystä, se ehkä yllättää. Mutta meillä on aina kukkia, jotka tuovat väriä, ja pienenä yksityiskohtana esimerkiksi Riedelin shamppanjalasit, joissa on kaikissa eriväriset jalat. Koska meillä on paljon värikästä tavaraa, kukaan ei varmaan miellä tilaa itsessään vaaleaksi.


Mikä on lempivärisi juuri nyt?

Minulla on kausia. Ja todella usein kirkkaanpunainen kausi, mutta vain vaatteissa. En osaa selittää miksi, se on vähän erikoista. Keväisin pastelliset sävyt kiinnostavat ja huomaan tarttuvani liukuvärjättyihin juttuihin. Toisaalta täytyy myöntää, etten osaa sanoa yhtä lempiväriä. Mutta jos on pakko, sanon glitter – voisin pukeutua aina päästä varpaisiin kiiltävään.

Minulla on todella vahva suhde väreihin, hyvin intensiivinen. Värit ovat arkeni pelastus. Minulla on aina parempi mieli, kun pukeudun väreihin.


Millainen värien käyttäjä olet?

Minulla on todella vahva suhde väreihin, hyvin intensiivinen. Värit ovat arkeni pelastus. Minulla on aina parempi mieli, kun pukeudun väreihin. Käytän paljon kirkkaita päästä varpaisiin -settejä. Nautin etenkin kokovihreistä ja -vaaleanpunaisista asuista. Yleensä ihmiset sanovat, että he haluavat pukeutua huomaamattomasti – minä haluan näköjään olla joku maamerkki.


Teet paljon töitä muodin ja tyylivalintojen parissa. Jos saisit muuttaa yhden asian suomalaisten tyylissä, mitä muuttaisit?

Pelon. Sen “enhän minä voi, enhän minä pysty” -ajattelutavan. Ihmisillä on tapana ajatella itseään muiden kautta. Minun neuvoni on ajatella aina niin päin, että ketään muuta kuin sinua itseäsi ei kiinnosta, mitä sinulla on päällä. Pelko negatiivisesta huomiosta on täysin oman pään sisällä. Sitä paitsi, minun mielestäni kirkkaat ja räikeät värit kiinnittävät huomion aina vain positiivisessa mielessä.


Jos Meri Milash olisi pukeutumistyyli, mikä tyyli hän olisi?

Oman fiiliksen mukaan pukeutuja. Voisin lähteä ulos jätesäkissä. Ja seuraavana päivänä mennä Alepaan sen näköisenä, että olisin menossa johonkin gaalaan. Kävelen gaala-asussani kauppaan ja tulen kotiin. Olen linjassa sen tunteen kanssa.

Merin sävyvalinnat: 023 FRANCIS – Cold rose

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.