Suunnittelijat

Linda Bergroth

Linda Bergroth

Suunnittelija Linda Bergrothille värit ja niiden observointi on kaiken tekemisen ytimessä. Tästä lähtökohdasta on syntynyt myös Cover Storyn ensimmäinen Capsule Collection.


Linda Bergroth Capsule Collection koostuu kuudesta sävystä. Osa malliston sävyistä on suunniteltu täydentämään perusmallistoa, osa taas on syntynyt Lindan henkilökohtaisesta tarpeesta ja tunteesta. Värikokoelma on ilmentymä meitä ympäröivistä inspiraationlähteistä – taivaanrannasta lähestyvästä myrskynsinisestä, merikaalin valoon mukautuvasta vihreästä, makean suolaisesta karamellista.

Olen aina ollut herkkä väreille – ne vaikuttavat valtavasti mielentilaan. Ohikulkijan hienon väriset vaatteet saattavat olla päiväni kohokohta, tilan epäonnistunut seinän väri voi puolestaan viedä fiilikset täysin. Värihavainnossa on kiinnostavaa se, että kyse on subjektiivisestä aistihavainnosta, johon voi sekoittua muitakin kokemuksia. Vähän sama asia kuin viinissä – makuun vaikuttaa se, missä ja kenen seurassa ollaan sekä mitä viinin kanssa syödään.

Linda on opiskellut tila- ja kalustesuunnittelua Aalto-yliopistossa ja arkkitehtuuria Pariisin École d`Architecture Paris-Malaquaisissa. Opintojen jälkeen Linda on ehtinyt työskennellä laaja-alaisesti designin kentällä, jolla hänen osaamisensa on taipunut muotoilusta arkkitehtuuriin sekä konsepteista teolliseen muotoiluun. Monipuolista työnkuvaa yhdistää intohimo ajattelutyöhön.

Linda on kokenut väriasiantuntija ja valitsee työssään jatkuvasti sävyjä erilaisista värikollaaseista. Oman kokoelman luominen tarjosi kiehtovan mahdollisuuden tehdä töitä suunnittelutyön toisessa päässä. Hän vertaa prosessia karkki- ja jäätelömalliston suunnitteluun – jokainen työvaihe alusta loppuun sekä lopputuloksesta nauttimiseen innostavat erilaisuudellaan.


Linda ilahtuu rohkeista väriyhdistelmistä ja kiinnostavista rajauksista. Hänen mukaansa tilan voi ajatella katto- ja seinäpintoja laajemmin vaaka- ja pystysuuntaisina fragmentteina.

Värillinen katto on helppo tehokeino, joka ilahduttaa minua aina. Olen vuosikausia etsinyt oikeanlaista sinistä olohuoneeseen ja innolla odotan, että pääsen maalaamaan sen sävyllä LB2 ASTRID.

Lue seuraavaksi

Päivi Helander
Terhi Pölkin kivijalkamyymälän maaleina Cover Story 026 AGATHA ja 004 JOAN