Kylässä

Väripaletti Hangon rannoilta

Väripaletti Hangon rannoilta

Aamuaurinko lämmittää kesäisen Hangon katuja. Vielä puutalojen reunustamat jalkakäytävät ovat rauhalliset ja hiekkarannat tyhjät. Tummansininen meri vaihtuu horisontissa kirkkaaseen kesätaivaaseen. Muutama purjevene lipuu kohti lähisaaria. Manner-Suomen eteläisin kaupunki on valmis toivottamaan kesän matkailijat nauttimaan luonnosta ja merituulesta.

Muutaman korttelin päässä rantabulevardilta kohoaa komea 1907 rakennettu hirsitalo. Mervi ja Petri löysivät pitkän etsinnän jälkeen perheelleen kolmihuoneisen vapaa-ajan asunnon tuttavan kautta vanhasta hirsitalosta. Tuurin ja vuosien etsinnän jälkeen pari nauttii ensimmäisestä kesästään hankolaisina. 

Pariskunta kaipasi Hangon kakkoskodilta vastapainoa vaalealle, modernille ja selkeälinjaiselle Espoon kodilleen. Viikonloppuisin Espoon isot ikkunat ja skandinaavinen sisustus vaihtuvat kotoisaan puutalon tunnelmaan, jossa sininen, vihreä ja luonnollinen greige elävät rinnan satavuotiaiden hirsiseinien kanssa. “Halusin luoda vastakohdan Espoon kodillemme. Täällä halusin käyttää selkeästi enemmän värejä ja luoda tunnelmaa niiden kautta. Tykkään kokeilla ja yhdistellä sisustuksessa erilaisia asioita ja tyylejä”, kodin sisustuksesta vastaava Mervi kertoo.

Sävymaailma on saanut inspiraationsa Hangon merenrannoista; hiekasta, merestä ja valkoisista simpukankuorista sekä rannoilla huojuvista kaisloista ja merikaalin vihreästä


Cover Story kylässä Hangon hirsitalossa

 

Vapaa-ajan kodin sisustus onkin syntynyt spontaanisti sekä sekoittamalla uutta ja vanhaa. Kirpputorilöytöjen, perittyjen huonekalujen sekä aikaisemmalta asukkaalta ostettujen esineiden yhdistäminen toimii loistavasti – kodin tunnelma on rauhallinen ja yksityiskohdiltaan eloisa. Kaukomaan matkoilta kerätyt simpukat muistuttavat päivistä rannoilla, seinällä roikkuva olkilaukku kannustaa lähtemään retkelle. 

Hyväkuntoiseen asuntoon riitti pieni pintaremontti ja tunnelman muutos oli helppo toteuttaa seiniä maalaamalla. Vanhat tummat tapetit vaihtuivat kodin ympäristöstä löytyvään väripalettiin.

Nyt kodista ei löydy ainuttakaan valkoista seinää. Kokonaisuus on tasapainoinen yhdistelmä luonnon väripaletista lainattuja sävyjä. “Sävymaailma on saanut inspiraationsa Hangon merenrannoista; hiekasta, merestä ja valkoisista simpukankuorista sekä rannoilla huojuvista kaisloista ja merikaalin vihreästä”, Mervi kertoo.

Vanhan rakennuksen uniikki tunnelma, merellinen ympäristö, kodin tulisijat ja tietenkin paljaat hirsiseinät ovat hurmanneet pariskunnan

 

Cover Story kylässä Hangon hirsitalossa


Tunnelmallinen salvianvihreä seinämaali on yhdistetty vierashuoneessa tummiin puuhuonekaluihin ja hirsiseinään. Värikkäät yksityiskohdat ja luonnonvalkoiset verhot ovat harmoninen pari luonnolliselle vihreälle. Olohuoneen seiniin pariskunta valitsi vaalean harmaanbeigen sävyn, joka kietoo tilan hienovaraisesti beigeen tunnelmaan. Rottinkiin, luonnonvalkoiseen ja hirteen yhdistettynä kokonaisuus on eheä ja rauhallinen. Makuuhuoneen täyteläinen harmaansininen on levollinen ja lempeä tunnelmanluoja. Hirret ja huoneen valkoiset huonekalut ovat täydellinen pari sinisille seinille. 

Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin saapua tänne perjantai-iltana työviikon jälkeen ja lauantaiaamuna hypätä veneeseen Pepe-koiran kanssa?


Vanhan rakennuksen uniikki tunnelma, merellinen ympäristö, kodin tulisijat ja tietenkin paljaat hirsiseinät ovat hurmanneet pariskunnan. 
Kakkoskodissa ei kuitenkaan olla tingitty kaupunkielämän mukavuuksista. Äänentoisto on kohdallaan, älyvaloilla voi luoda tunnelmaa ja televisio on piilotettu vanhaan lipastoon. Etätyöt hoituvat tumman antiikkipöydän ääressä. Kaikki on kuitenkin tehty vanhan talon tunnelmaa kunnioittaen.

 

Cover Story kylässä Hangon hirsitalossa


Jo lyhyellä visiitillä aistii, että tämä koti täyttää tarkoituksensa: mikä olisikaan rentouttavampaa kuin saapua tänne perjantai-iltana työviikon jälkeen ja lauantaiaamuna hypätä veneeseen Pepe-koiran kanssa?

 

Mervin ja Petrin valinnat: 016 TOVE020 FRANZLB4 JILL & LB6 SIMONE

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.