Kylässä

Bulevardin Maalistudiolla

Cover Story Anssi Jokinen taustalla Cover Story 021 SIRI
Miten Cover Story sai alkunsa?

Cover Story sai alkunsa tosielämän tarpeesta ja sitä seuranneesta vaivasta ja hämmennyksestä. Halusin maalata kotimme seinät ja toimin kuten asiaan kuuluu: googlasin, sillä ajattelin, että asian saa varmasti hoidettua verkkokaupassa. Nopeasti huomasin, että kehäteiden rautakaupat kutsuvat.

Rautakaupassa minua odotti järjettömän laaja sävyvalikoima, eikä kukaan ollut auttamassa päätöksenteossa. Ammattiapu olisi todella tullut tarpeeseen. Valitsin kuitenkin pikkuruisesta viuhkasta muutaman sävyn ja lähdin testipurkkien kanssa kotiin. Sävyn valittuani luulin olevani jo voiton puolella, mutta rautakaupassa minua odottikin itse maalin valinta. Siinä vaiheessa sipuli meni jumiin, kun tajusin, että valittavanani on kymmeniä eri maalilaatuja, kiiltoasteita ja ominaisuuksia. Mietin, onko valitsemani sävy enää edes sama näiden valintojen jälkeen. Samalla muistin, että minulla oli edessäni vielä yksi valintarumba maalaustarvikkeiden kanssa. Pakkasin perheen autoon ja päätin olla tyytyväinen silloiseen seinien sävyyn.

Kokemukseni sai minut ajattelemaan, voisiko tämän kaiken tehdä helpommin. Onko hajutonta maalia olemassa? Voisiko värikartta olla väriasiantuntijan kuratoima? Entä kuinka sovittaa maalisävyä kotona mahdollisimman helposti ja innostavasti? Rupesin tutkimaan asiaa. Cover Story sai alkunsa ja minä uuden seinien värin.

Cover Story 021 SIRI cans

Miten sait yhtiökumppanisi Tommin ja Cover Storyn nykyisen Design Directorin Päivin mukaan?

Olin muutama vuosi sitten pyöräilemässä kaveriporukalla Tour de Francen klassikkonousuja. Yhteisen kaverin kautta reissulla oli mukana myös Tommi. Ajattelin, että siinäpä fiksu ja säntillinen sälli. Siihen aikaan ajatus maalibrändin perustamisesta oli jo mielessäni, mutta vasta pelkkänä ranskalaisena viivana puhelimeni muistilistalla. No, vesi virtasi Vantaanjoessa ja aikaa kului. Kun minulle tuli konkreettinen mahdollisuus polkaista tämä yritys käyntiin, mieleeni tuli Mont Ventouxin Tommi. Soitin Tommille ja hän innostui saman tien.

Toisaalla, olin tehnyt listaa mielestäni Suomen kovimmista väriasiantuntijoista ja Päivi oli listani kärjessä. Oli suuri kunnia, että hän lähti heti ensitapaamisen jälkeen mukaan. Olen todella onnellinen, että olen saanut tehdä alusta alkaen huippuammattilaisten kanssa duunia.

Cover Story maalistudio Helsingissä seinällä 026 AGATHA ja 019 MAYA

Minkälainen on Cover Storyn maailma?

Ainakaan värejä siitä ei puutu! No, todellisuudessa Cover Storyn maailmassa värit eivät tarkoita kirjavuutta, vaan maalisävymme liikkuvat nyanssista toiseen, ja sitovat tilan yhdeksi kokonaisuudeksi. Cover Storyn tilallisessa näkemyksessä sisustus on yhdistelmä skandinaavista harmoniaa ja sävyjen yhdistelmiä.

Cover Storyn maailma on hienostunut, mutta helposti lähestyttävä. Suurin osa väreistämme on murrettuja, klassisia luottosävyjä, jotka istuvat niin moderniin loft-asuntoon kuin maaseudun vanhaan hirsitaloon. Tavanomaisuudesta poikkeamme tavallamme ymmärtää maali; se ei ole remontointia, vaan sisustustuote, joka määrittää tilan tunnelman.

Visuaalinen maailmamme luo raamin tarinoille, joita värit synnyttävät. Minimalistinen brändäys antaa mielikuvitukselle tilan luoda tarinoita ja tunnelmia väreillä.


Mitä Cover Storyn tulevaisuuden visiot pitävät sisällään?

Haluamme tietenkin tehdä kodin sisustamisesta ja erityisesti maalaamisesta inspiroivampaa ja helpompaa sekä samalla kasvattaa liiketoimintaamme. Toivon, että meistä tulee aidosti kansainvälinen brändi, josta suomalaiset saavat olla ylpeitä. Nyt kun 175-vuotias Tikkurila myytiin maailmalle, on muiden kotimaisten maalialan toimijoiden nostettava profiiliaan ja pidettävä suomalaisen maalinvalmistuksen lippua korkealla.

Designmielessä meitä ajaa eteenpäin ajatus maalista sisustustuotteena, kodin tärkeimpänä tunnelmanluojana. Kaikilla on oikeus kivoihin väreihin ja tunnelmalliseen kotiin. Tavoitteenamme on osaltamme tuoda sisustaminen ja design kaikkien saataville. Kauniin kodin ei pitäisi olla vaan niiden oikeus, joilla on varaa sisustussuunnittelupalveluihin. Meidän ajatus on tarjota kuratoitu värikartta ja näin värisuunnittelu maalipurkin hinnalla.

Etenkin nyt kun kodin merkitys on korostunut ja kodissa vietetään entistä enemmän aikaa, haluamme kannustaa oman näköiseen elämiseen. Samalla haluamme kantaa vastuun maalin osalta. Emme pysty muuttamaan toimialan käytänteitä yksin, mutta haluamme tehdä edes askeleen paremmin ne asiat, joihin voimme vaikuttaa. Kestävyys on ominaisuutta laajempi asia – vastuullisuus kulkee maalipurkin sisällöstä tarvikkeisiin ja järkevään logistiikkaan.


Mitä oma kivijalkakauppa sinulle merkitsee?

Vaikka kuinka tykkään puhua digitaalisuudesta ja moderneista tavoista käydä kauppaa, uskon myös kivijalkaan, brändin fyysiseen presenssiin. Ensin oli kivijalkakauppa, sitten tuli pelkkä verkkokauppa – totuus on jossain siinä välissä. Tulevaisuudessa tulee olemaan vain asiakaskokemus. Saumaton kokonaisuus.

Meidän Bulevardin Maalistudio ei ole paikkana pelkästään puhdas myymälä, vaan inspiraation lähde. Ja tänne saa tulla ihan vain ihailemaan, maalia ei ole pakko ostaa.

Millainen suhde sinulla on väreihin?

Yksi varhaisimpia muistojani on lapsuuden kotini burgundinpunainen plyysisohva. Tiedän makoilleeni siinä toukan kokoisena ensimmäiset vuoteni. Minulla on siis vahva muistoside värikarttamme syvän burgundiin 025 OSCAR -sävyyn. Se palauttaa minut 80-luvun lapsuuden värikkääseen meininkiin.

Minulla on hieman kaksijakoinen suhde väreihin, tykkään väreistä ja olen kiinnostunut värikkäistä yhdistelmistä sekä yksityiskohdista. Usein painelen kuitenkin esimerkiksi mustissa vaatteissa. En ole kovin taitava värien käyttäjä, mutta koitan parantua siinä.


Mikä on sinun lempisävysi Cover Storyn värikartasta?

Neutraalina yleisvärinä, eli valkoisen korvaajana, 005 KIM – Steam white -sävy on suosikkini. Pienikin nyanssi vaaleassa värissä tuo syvyyttä sisustukseen ja sitoo huonekalut kokonaisuudeksi. Kotonamme olemme yhdistäneet 005 KIMIN harmaanvihreään 026 AGATHAAN. Tällä hetkellä olen myös fiilistellyt meidän Bulevardin työhuoneen roosanbeigen 021 SIRIN ja ruskean 022 EVELYNIN komboa. Tervetuloa katsomaan, seiniä tummempi katto toimii loistavasti!

Cover Story seinämaali 005 KIM ja LB2 ASTRID

Jos Anssi Jokinen sisustusmateriaali, mikä materiaali hän olisi?

Olisin betoni. Se on materiaalina yksinkertainen, hieman karukin, mutta se tulee juttuun aikalailla kaiken kanssa ja sopii moneen. Ja ainakin omasta mielestäni se on tyylikäs ja vanhenee tyylillä. :)

Ja vielä lopuksi, jos saisit muuttaa yhden asian totutuissa sisustustavoissa, mitä muuttaisit?

Käyttäkää enemmän värejä, olkaa ronskimpeja värien suhteen. Minunhan kuuluu vastata tähän näin, mutta se on myös totta. Ja muistakaa, katon ei aina tarvitse olla valkoinen.

Bulevardin Maalistudion sävyt: 005 KIM, 010 SOPHIE, 019 MAYA, 021 SIRI, 022 EVELYN, 026 AGATHA, 030 VIRGINIA, 032 KAREN, LB2 ASTRID

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.