Kylässä

70-luvun tunnelmaa ja pala Aasiaa

70-luvun tunnelmaa ja pala Aasiaa

Helsinkiläinen tiilitalo paljastaa sisältään 70-luvun arkkitehtuurisen helmen, jossa pohjoismainen muotoilu ja maailmalta mukaan tarttuneet muistot kulkevat käsi kädessä. Ilo by Dakini -vaatemalliston perustaja Jenni perheineen löysi rauhan lämpimien puunsävyjen keskeltä.Tässä kodissa arkkitehtuuri, design ja arki ovat kauniissa liitossa keskenään. Olemme visuaalisia ihmisiä ja nautimme ympärillämme olevasta kauneudesta. Tämä asunto antaa upeat 70-lukua henkivät raamit, johon meidän oli helppo tuoda ja rakentaa meidän sisustuksemme – klassisia, ajattomia esineitä ja muutamia rohkeita moderneja yksityiskohtia.

Tänne tultuamme tunsimme lämmön – koti otti meidät selittämättömällä tavalla syleilyynsä. 


Villa Mairea on kotimme loputon inspiraation lähde. Reilu kymmenen vuotta sitten remontoimme loft-asuntoomme tervaleppäkaton ja rakastimme sen luomaa tunnelmaa betoniseinien rinnalla. Tänne tultuamme tunsimme saman lämmön – koti otti meidät selittämättömällä tavalla syleilyynsä.


Nautimme kodissamme selkeistä linjoista, arkkitehtonisista ratkaisuista sekä valon ja varjon liitosta. Yläkerran kattoikkunat luovat tilaan uniikkeja hetkiä luonnonvalon mukaan. Yhtenä kotimme elementtinä on itämaisuus. Vuosien saatossa hienoisesti kellertänyt puukatto tuo mieleen meille rakkaan punamultaisen Goan. Olemme myös tuoneet vuosien saatossa Nepalista puisia senkkejä, kaappeja ja patsaita. Pohjoismaisen muotoilun ja itämaisten materiaalien yhdistelmä tuntuu kodilta.

Eero Aarnion kirkkaankeltainen pallotuoli muistuttaa meitä olohuoneessa Goan auringosta.

Värit ovat meille tärkeitä – etenkin kirkkaat perusvärit ovat löytäneet paikkansa kodistamme. Koska kodissamme on 150 neliötä puuta ja panelikatto on materiaalina ja värinä tilaa määrittelevä elementti, halusimme pitää seinät valkoisina. Värit muodostavat kuitenkin kokonaisuuden. Puolisoni haaveili vuosia Eero Aarnion pallotuolista – nyt kirkkaankeltainen pallotuoli muistuttaa meitä olohuoneessa Goan auringosta. Sen rinnalla kaksi Artekin 402-nojatuolia, Johanna Gullichsenin okrankeltainen sekä Aino Aallon seeprakuvioinen, keskustelevat iloisesti keskenään.


Värit kuvastavat minulle tunteita, ne vaikuttavat siihen, miten kohtaan arjen ja elämän. Meidän kodista on vaikea löytää mustaa, sisustuksesta tai vaatekaapeista. Edes talvitakkini ei ole musta. Se on ollut monta vuotta keltainen. 

Vaikka kotimme on iso, se on kotoisa ja hyvin lämmintunnelmainen. Huonekorkeus on 70-luvun rakennukselle tyypillisen pesämäinen. Minulle tämä tunnelma on rauhoittava, se antaa tilaa inspiraatiolle ja nostattaa luovuutta.

Seinävärinä Cover Story 018 ERNEST


Edellisen kotimme lastenhuone oli vitivalkoinen, joten tänne muuttaessa halusin antaa lapsille mahdollisuuden valita itse tehosteseiniensä sävyt. He valitsivat siniset. Toinen kirkkaan, toinen turkoosin.

Jennin ja perheen valinnat: 002 EMILY, 015 ALBERT ja 018 ERNEST

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.