Inspiraationi

Olemassa olevan arvostuksesta: Inspiraatiota vaatekorjaamo Naaierij tyyliin

Olemassa olevan arvostuksesta: Inspiraatiota vaatekorjaamo Naaierij tyyliin

Naaierij on Haagissa sijaitseva vastuullinen ompelustudio, joka syntyi vuonna 2019 Roosmarijnin ja Isabelin yhteisestä halusta vähentää tekstiilijätettä ja edistää kestävämpää lähestymistapaa vaatteisiin ja pukeutumiseen.

 


Kertokaa meille tarina Naaierijin ja ideologianne takana!

Naaierijn missio on kannustaa ihmisiä tarkastelemaan vaatekaappejaan sekä olemassa olevia vaatteita luovemmin. Tavoitteenamme on osoittaa, että vaatteiden korjaaminen, muokkaaminen ja uudelleenkäyttö voi olla nautinnollinen ja palkitseva prosessi. Lähestymme tavoitettamme ilon ja tietoisuuden hengessä.

Teemme korjaustekniikat helpommin saavutettaviksi tarjoamalla kursseja, työpajoja ja inspiraatiovideoita. Tarjoamme myös konkreettisen korjauspalvelun asiakkaillemme. Kaupassamme voit löytää kokoelman ajattomia vintage-asuja ja käytettyjä kankaita, jotka olemme kuratoineet myytäväksi. Järjestämme myös vaatteiden vaihtotapahtumia kaupassamme joka toinen kuukausi!

"Tavoitteemme on voimaannuttaa ihmisiä pidentämään vaatteidensa käyttöikää, opettaa käytettyjen vaatteiden muokkaamista omaan tyyliin sopiviksi ja auttaa muuttamaan vanha vaate yksinkertaisilla muutoksilla ainutlaatuisiksi, omiksi luomuksikseen."


Mikä on teille tärkeintä tilassanne?

Tärkeintä työtilassamme on rentoutumisen ja hiljaisuuden tunne. Halusimme luoda turvallisen tilan, jossa voit oppia ompelua, olla oma itsesi sekä tehdä myös virheitä. Siksi ompelukoneemme ja kaupan keskellä oleva baari ovat erittäin keskeisessä roolissa. Halusimme luoda ympäristön, jossa voit keskittyä ompelu- ja korjaustöihisi, ilman häiriötekijöitä.Mistä inspiroidutte?

Inspiroidumme minimalismista ja otamme vaikutteita sekä luonnosta että ajasta, jolloin oli normaalia arvostaa sitä, mitä meillä oli eikä jatkuvasti tavoitella uusia hankintoja. Tavoitteenamme on palauttaa tämä arvostus siihen mitä jo omistamme sekä edistää ymmärrystä siitä, etteivät esineemme ole kertakäyttötavaraa.
Millainen rooli väreillä on vaatteiden korjauksessa ja työtilassanne?
Värit ovat on merkittävässä roolissa sekä korjaustöissämme että kauppamme sisustuksessa. Tilamme yleisilme on tarkoituksellisesti neutraali ja minimalistinen, mutta olemme yhdistäneet myös taiteen ja kapinallisuuden elementtejä niin sisustuksessamme kuin korjatuissa vaatteissamme.

Korjaustöissämme suosimme näkyviä paikkauksia. Näin muutamme jokaisen vaatteen ainutlaatuiseksi taideteokseksi. Haluamme korostaa korjaamisen iloa ja esitellä ylpeästi valintaa antaa vaatteille uusi elämä. Tavoitteenamme on innostaa muita tekemään samoin.Miten löysitte Cover Storyn?

Löysimme Cover Storyn Pinterestistä etsiessämme uusia ideoita kauppaamme. Ihastuimme välittömästi väreihinne ja missioonne. Rakastamme sitä mitä teette ja tarinoita, joita kerrotte.Kertokaa miten valitsitte tilaanne juuri 031 CHARLES –sävyn?

Etsimme uutta sävyä vanhaan myymälämme, jota remontoimme. Myymälän aiempi väri oli persikkainen, mikä toi jokaiseen kuvaan makean ja tyttömäisen sävyn. Kaipasimme muutosta ja halusimme luoda unisex-sisältöä, sillä vaatteiden korjaus on kaikille.

Valitsimme Charles-sävyn, koska ihastuimme sen kirkkautteen ja tilallisesti hieman outoon tunnelmaan. Vanhan myymälämme remontin aikana päätimme kuitenkin muuttaa uuteen valoisaan liiketilaan Haagin ihanimmalla ostoskadulla. Mielenkiintoisesti Charles-sävy sopi täydellisesti myös uuteen myymälään! Se täydentää tilan valkoisia ja sinisiä laattoja luoden tilaan neutraalin mutta raikkaan tunnelman.Roosmarijnin & Isabelin valinta: 
031 CHARLES

Teksti: Ilona Hoikkala
Valokuvat: Lotte van Uittert
Instagram @coverstorypaint @naaierij

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.