Inspiraationi

Ajan jälkien äärellä: Valokuvaaja Fanny Rådvikin inspiraatio

Ajan jälkien äärellä: Valokuvaaja Fanny Rådvikin inspiraatio

Valokuvaaja Fanny Rådvik tuo luonnon materiaaleina ja väreinä kotinsa sisustukseen. Luonnon kontrastit ja materiaalien kuljettamat ajan merkit ruokkivat esteetikon luovuutta ja inspiraatiota. Fanny kuvasi meille hetkiä, joissa aika elää.


Fanny Rådvik – My inspiration
Cover Story My Inspiration
Cover Story_My Inspiration_Fanny Rådvik


Jokapäiväisessä työssäni valokuvaajana inspiroidun toistuvasti kontrasteista; materiaalien rajapinnoista, valon ja varjon leikistä, värien rakeisuudessa, uuden ja vanhan kohtaamisesta. Minulle luonto on kontrastien suuri mestari. Katsele ympärillesi, löydät niitä kaikkialta – kirkas, voimakkaan värinen kukka vaaleaa betoniseinää vasten, vastikään leikattu puunpala vanhan lankun päällä. 

Luonnonmateriaaleissa aika ja elämä näkyvät, ja siksi rakastan niitä myös osana kotini sisustusta; sekä huonekaluina että luonnosta poimiminani oksina tai meren rannalta kerättyinä hienotekoisina  simpukankuorina.

Cover Story_My inspiration_Fanny Rådvik
002 EMILY – Paper white_Fanny Rådvik


Kotini on vaatimaton kangas luonnon väreille ja kontrastisille ominaisuuksille, haluan niiden näyttelevän pääroolia. Jos pysähdyt ja avaat silmäsi, ymmärrät, että jokainen väri on jo olemassa luonnossa. Poimimalla murrettujen sävyjen ja perusvärien roiskeita taiteeseen ja tekstiileihin jäljittelemme luontoa, jolloin ajan myötä elementit sulautuvat yhteen ja niistä tulee luonnollinen elinympäristö, jossa ihminen voi elää. Parantelemme oman ympäristömme kauneutta yhdistämällä olemassa olevaa.

Cover Story_My inspiration_Fanny Rådvik
Cover Story_My inspiration_Fanny Rådvik


Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut vaaleanvihreistä sävyistä. Kevät on juuri saapunut, ja minne tahansa katsookin, taustalla on harmoninen vihreä tausta, jota vasten on voimakkaita väriläiskiä kaikista kukkivista kukista. Se tuo mieleen modernistiset maalaukset.

Cover Story_My inspiration_Fanny Rådvik
Cover Story_My Inspiration_Fanny Rådvik


Luonnosta lainattu vihreä toimii myös kauniisti puun kanssa, ja koska rakastamme puuhuonekaluja, vihreä oli täydellinen seinäväri kotiimme. Toisinaan minulta kysytään, eikö puuhuonekalujen kanssa asuminen ole stressaavaa, sillä ne naarmuuntuvat helposti. Minulle naarmu on osa esineen elämäkertaa, ja jokaisen huonekalun elinaikana ne alkavat kerätä tarinoita ja muistoja.

Cover Story_My Inspiration_Fanny Rådvik
Cover Story_My Inspiration_Fanny Rådvik


Ympäröimällä itsensä luonnollisilla elementeillä, kädentaidolla ja materiaaleilla, ruokkii omaa luovuutta, rauhaa ja turvallisuutta – koska ne kuljettavat mukanaan elämää.

Cover Story My Inspiration_Fanny Rådvik
Cover Story_My Inspiration_Fanny Rådvik

 

'My Inspiration – Fanny Rådvik
Fanny Rådvik on ruotsalainen valokuvaaja, jolle kuvaaminen on keino kanavoida akateeminen osaaminen itseilmaisuksi ja käsityötaidoksi. Fannyn maalauksellinen kuvamateriaali kertoo tarinoita menneistä ajoista, luoden sillan nykypäivän ja menneen välille. Nykyisin Fanny kuvaa sekä kirjoihin, lehtiin että kaupallisiin julkaisuihin.

 

Fannin valinnat: 002 EMILY & 026 AGATHA

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.