Inspiraationi

Avaran tilan ja pehmeän valon kaipuusta: Suunnittelijapariskunta Saanan ja Ollin inspiraatio

Avaran tilan ja pehmeän valon kaipuusta: Suunnittelijapariskunta Saanan ja Ollin inspiraatio
Suunnittelijapariskunta Saana ja Olli rakastavat rauhoittavia ja hengittäviä tiloja, joiden materiaalit ja tunnelma kuljettavat mukanaan Japaniin. Turun Pop Å:n tiloihin Saana ja Olli suunnittelivat showroomin, joka taipuu niin toimistoksi kuin illallistilaksikin. Lopputulos on täydellinen kokonaisuus, joka henkii ajatonta tunnelmaa ja seesteisyyttä keskellä kaupunkia.

 


Kertokaa tilan suunnitteluprosessista ja luomastanne tunnelmasta!

Olemme isoja tyhjän tilan arvostajia ja showroomia suunnitellessamme Saanan Japanissa asumisen vaikutus välittyi työhön. Olemme tehneet viime aikoina paljon suunnittelutöitä japanilaisille asiakkaille, ja maa on pyörinyt mielessämme. Rakastamme perinteisiä paperisia ja valoa pehmentäviä shoji-seiniä, ja niiden ikiaikainen linjakkuus, luonnolliset materiaalit ja pehmeä värimaailma inspiroivat showroomin suunnittelussa.


Suunnittelimme tilaan myös Arkkenin keittiön, johon haimme erityisesti japanilaista fiilistä. Halusimme suunnitella keittiöstä saumattomasti sulautuvan osan tilaa, joten valitsimme keittiön pohjaväriksi saman sävyn kuin seinissä.

Tavoitteena oli tyyliltään harmoninen yhdistelmä puhtaita linjoja, neutraaleja sävyjä ja luonnonmateriaaleja. Luotimme intuitioomme ja halusimme, että tila on sävyiltään ajaton ja avaruudellinen. Koska tila on myös toimisto, sävyiltään pehmeillä ratkaisuilla siellä on rauhallinen tunnelma ja hyvä hengittää.

Myös sattumanvaraisuudella oli iso vaikutus, koska käytimme sisustussuunnittelussa asiakkaan omien kalusteiden lisäksi vain kierrätettyjä kalusteita. Tilasta tuli pehmeä, hengittävä ja rauhoittava. Siellä on hyvä avaruus olla ja tehdä töitä.Tilassa on rauhoittava värimaailma. Miten tilan värisuunnittelu syntyi?

Halusimme luoda lämpimän ja pehmeän tunnelman kompaktiin liiketilaan, joka toimii useamman merkin showroomina ja työskentelytilana.

Valitsimme seiniin neutraalin ja pehmeän vaalean 008 SYLVIA -sävyn, joka antaa tilaa ympärillä oleville elementeille ja luo samalla lämmintä valoa. Katon sävyksi valikoitui 030 VIRGINIA, jolla halusimme tuoda talon arvokasta vanhaa henkeä ja erityistä tunnelmaa myös sisätiloihin.

Mielestämme katon maalaaminen on oivallinen tapa tuoda tiloihin yllättävyyttä ja mielenkiintoa. Erityisesti liiketiloissa vahvakin väri luo tilaan pehmeyttä ja pesämäistä tunnelmaa.


Mikä teitä inspiroi tällä hetkellä?
Kevään edetessä lisääntyvä valo on aina yhtä hämmentävää ja häikäisevää. Samoin pian vehreyteen puhkeava luonto ja kohta ympäristön valtaava syreenien, kielojen ja nurmikon tuoksu.


Tällä hetkellä meitä inspiroi oma puutarha, erityisesti villikukat ja mahdollisimman pörriäsystävällinen piha. Olemme remontoineet 110-vuotiasta vanhaa kyläkoulukotiamme, ja nyt kun sisärempat alkavat olla mallillaan, keskitymme tekemään puutarhastamme mahdollisimman vehreän ja keidasmaisen. Emme ole kaksisia viherpeukaloita, mutta se ei estä nauttimasta puutarhassa hääräilystä.


Saana ja Olli on suomalainen suunnittelijapariskunta ja palkittu muotoilutoimisto, joka suunnittelee 100% hamppukankaasta Suomessa valmistettua tekstiilimallistoa. Oman malliston lisäksi pariskunta on tehnyt suunnittelutöitä kymmenille kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille sekä osallistunut lukuisiin muotoiluprojekteihin ja -näyttelyihin Reykjavikista Lagosiin asti. Saanalla ja Ollilla on vahva oma visio ja kädenjälki, sekä pettämätön kauneuden ymmärrys kaikessa mitä he tekevät.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.