Aktiviteetti

Maalaustarvikkeiden huolto

Maalaustarvikkeiden huolto

Laadukkaat maalaustarvikkeet ovat oikein huollettuina pitkäikäisiä. Siksi Cover Storyn tarvikesetteihin on testattu ja valikoitu tarvikkeet, jotka kestävät käyttökerrasta toiseen ja joilla annat usealle pinnalle oman tarinan.

Maalaustarvikkeiden pesuohjeet riippuvat lähtökohtaisesti käytetyn maalin ohenteesta. Cover Storyn maalit ovat vesiohenteisia eli niiden putsaaminen sujuu pelkällä vedellä. Helpoiten tarvikkeiden pesu hoituu heti maalauksen jälkeen.

*Muistathan, ettei maalaustarvikkeita saa pestä suoraan hanan alla, sillä märkä maali luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi.

Pensselit

Pyyhi ylimääräinen maali maalipurkin reunaan ja sudi viimeiset vedot sanomalehteen.

Älä pese maalausvälineitä suoraan hanan tai juoksevan veden alla, ettei maalia kulkeudu viemäristä ympäristöön. Pyyhi pensseleistä liotuksen jälkeen irtoava maali jälleen paperiin tai rättiin. Tämän jälkeen voit huuhtoa maalausvälineet hanan alla.

Anna maalijäämien painua sakaksi liotusastian pohjalle. Sakasta erottuneen veden voi kaataa viemäriin. Kun sakka on kuivunut purkin pohjalle voit laittaa sen sekajätteeseen. Kostea sakka ja pesuneste tulee puolestaan toimittaa vaarallisen jätteen keräyspisteeseen.Telat

Telan puhdistaminen sujuu parhaiten maalikaukalossa. Tela imee maalia, joten ylimääräinen maali kannattaa puristaa telasta ennen liottamista. Maali irtoaa kätevästi Cover Storyn sekoituskepin avulla. Paina telaa kepin varrella ylhäältä alas. Ylijääneen maalin voi kaataa kaukalosta takaisin maalipurkkiin tai erilliseen astiaan uudelleenkäyttöä tai kierrätystä varten.

Huuhtele tela erillisessä astiassa. Purista liotusvesi teloista jälleen kepin avulla ja anna niiden kuivua, esimerkiksi rätin päällä. Voit maalata telalla uutta maalia, vaikka sen pinta olisi saanut hieman väriä. Vanha maali ei värjää uutta märkää maalia.

Useamman päivän tarina

Jos jatkat maalausta seuraavana päivänä tai pidät pitkän tauon, säilytä maalausvälineet suljetussa muovipussissa. Näin sinun ei tarvitse pestä niitä useaan otteeseen.

Jos työvälineiden pesu on unohtunut ja siveltimet ovat kuivia ja kovettuneita, kuivuneen maalin voi raaputtaa siveltimestä kevyesti ja liottaa pensseleitä vedessä. Jos tämä ei auta, kierrätä kuivuneet telat ja pensselit sekajätteeseen.

ENCORE-täydennyssetti

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

CS Yhteisö

Olemme koonneet asiakkailtamme saaneet kuvat yhteen galleriaan, josta voit hakea inspiraatiota ja ideoita omaan sisustukseesi.