Sisämaalikokoelma

Cover Story x Iittala

Cover Storyn ja pohjoismaisen muotoilun klassikko Iittalan kuuden maalisävyn yhteistyömalliston inspiraatio kumpuaa Iittalan lasi- ja keramiikkavärien kirjosta sekä pohjoismaisen muotoilun perinteestä ja estetiikasta. Muovittomien sisämaalien kokoelman on luonut muotoilija ja Cover Storyn Design Director Päivi Häikiö.

Tutustu sävyihin

Yksilöllinen ja hetkessä kiinni

Värit ovat keskeisessä roolissa niin Iittalalle kuin Cover Storylle – Iittala on kansainvälisesti tunnustettu värilasin osaaja, Cover Story sisustusvärien ammattilainen. Molempien brändien valikoimaa yhdistää myös värien perimmäinen olemus: värien havaitseminen ei pysähdy milloinkaan, vaan kokemus on aina yksilöllinen ja hetkessä kiinni. Yhteistyömallisto kumpuaa brändien vahvasta värien ymmärryksestä ja niiden vaikutuksestatilaan tai tunnelmaan.

”Voimme kuvitella, miltä keltainen maljakko näyttää kevään ensimmäisten kirkkaiden valonsäteiden valossa, tai miten puun lehtien läpi siivilöityvä valo leikkii ja luo uusia sävyjä maalatun seinän pinnalla. Värien luoma elämys tilasta, tunnelmasta sekä hetkestä luo vahvoja kokemuksia ja muistoja”, havainnollistaa kokoelman suunnitellut Päivi Häikiö.

Lasiväreistä inspiroituneita tunnelmia

“Suomalaisen taideteollisuuden klassikot ja arkkitehtuuri ovat Cover Storyn väriskaalan inspiraation lähteitä – eli se koko tilallisen tunnelmoinnin ja osaamisen perinne, johon myös Iittala kietoutuu. Uusien yhteistyösävyjen luomisessa minua inspiroi erityisesti Iittalan rikas perinne ja vanhojen taitureiden – muotoilijoiden ja lasinpuhaltajien – yhteistyössä syntyneet värilasikombinaatiot. Värilasi näyttäytyykin samassa hetkessä useana eri värinä: sen varjon väri, veden ja auringon loihtima heijastus, esineen reunan, muodon, värin ja lasin paksuuden leikki”, kertoo Häikiö.

Kuuden sävyn kokoelma

Häikiö tutki Iittalan suosittujen värien, keltaisen, pellavan, sinisen, kuparin ja sammaleenvihreän eri olomuotoja, etsien saman sävyn eri valöörejä ja väripaletteja. Tutkimusmatkasta syntyi pohjoismaisen muotoilun filosofiaa ja Iittalan lasivärien käytön historiaa kunnioittava kuuden maalisävyn kokoelma.

”Lasissa ja lasiväreissä on Iittalan ydin. Olemme 140 vuoden ajan luoneet ajattelua ja muotoilua pohjoismaisen elämäntavan ympärille. On kiehtovaa tehdä kehitystyötä samoja arvoja jakavien toimijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Cover Story on ammentanut upealla tavalla brändimme muotoiluperinteestä ja luonut maalisävyt, jotka kestävät aikaa ja elämää – paletista voi valita yhden tai koota koko kodin värimaailman”, kertoo Iittalan yhteistöistä vastaava tuotepäällikkö Jonna Puhakka.

Saatavilla nyt

Cover Story x Iittala -värikokoelma on myynnissä Cover Storyn verkkokaupassa osoitteessa coverstorypaint.fi, jälleenmyyjien kanavissa ja Cover Storyn Helsingin Maalistudiolla osoitteesta Bulevardi 17.

Kaikki sävyt myydään 3,6 ja 9 litran purkeissa valmiiksi sävytettyinä. Tutustu uutuussävyihin aidoilla Cover Storyn maaleilla maalatuilla A4-kokoisilla sävymalleilla, jotka vastaavat 100% lopullista maalisävyä.

Osta sävymalleja