Hetket, jotka herättävät eloon

Cover Story Inspiraationi – Maija Arela

Arela-vaatebrändin luoja, värisuunnittelija Maija Arela järjestelee ympäristöään sävyharmonioiksi – tai luo siihen tahallisia riitasointuja. Väreistä koostuvat täydellisyyden hetket syntyvät arjen sattumien kohdatessa. Cover Story Inspiraationi – Maija ArelaTässä kokoelma, joita valitsin yhtenä päivänä. Eri päivänä ja toisena hetkenä kuvat olisivat erilaisia, nyt nämä inspiroivat.

Kuvat, kirjat, elokuvat, taide, kukat, materiaalit, kuluneet pinnat, värien harmonia ja disharmonia... Löydän inspiraatiota luonnon väri-ihmeistä, kuten vastapestyjen luumujen päällä kuultavasta vedestä ja ruskan syvänpunaisesta väristä vaahteranlehdessä. Luonnon väriskaala toistuu täydellisesti kashmir-neuleissa. Napsin kuvia kaupungilta ja kotoa.Cover Story Inspiraationi – Maija ArelaCover Story Inspiraationi – Maija ArelaSaan värinautintoja hyvin monista asioista, useasti hyvin arkisista – pellavaverhoihin piirtyvät puiden oksat aamuauringossa tai vanhan kerrostalon rappukäytävän täydellinen värikombinaatio. Ajan patinaa rakastan. Sen yhdistäminen johonkin todella kiiltävään ja hienoon voi hipoa täydellisyyttä.

Jo pitkään minulla on ollut sellainen tilanne, että minulla ei ole lempivärejä – pidän kaikista väreistä. Tärkeintä on, missä ne ovat, miten ne on yhdistelty sekä mikä on materiaalin ja värin suhde.

Valot, varjot ja heijastukset kiinnittävät huomioni, ympäriltämme löytyvät hetkittäiset ja sattumanvaraiset värimaailmat tuovat minulle iloa.
Cover Story Inspiraationi – Maija Arela Cover Story Inspiraationi – Maija ArelaKyse on hyvin pienistä nyansseista, aika vaatimattomista kohtaamisista. Hienointa on, kun sellaisia voi kohdata jokapäiväisessä elämässä, kuten kulkiessaan kadulla rakennustyömaan ohitse. Saan yllättävistä väripilkuista energiaa, ne herättävät minut. Cover Story Inspiraationi – Maija ArelaCover Story Inspiraationi – Maija ArelaOlen tehnyt kirjahyllyyni sommitelmia kirjoista, esineistä ja erilaisista materiaaleista, joista pidän. Kirkkaat kirjankannet ovat saaneet värikkäitä, pehmeitä neuleita rinnalleen. Säilyttämieni vanhojen muotilehtien kansissa on hienoutta, jonka ääreen pysähdyn.

Kotonani ei ole yhtä väriskaalaa vaan erilaisten värien luomia tunnelmia. Samoin pidän siitä, että voin pukeutua eri väriseksi eri päivinä. Miltä milloinkin tuntuu. Rakastan värejä.
Cover Story Inspiraationi – Maija ArelaCover Story Inspiraationi – Maija Arela 

 

Cover Story Journal – My Inspiration Maija Arela 
Maija Arela on tamperelainen tekstiilitaiteilija ja värisuunnittelija sekä perustamansa Arela-vaatemerkin toimitusjohtaja. Arela kuuluu kansainväliseen Intercolor-värijärjestöön, jonka väriasiantuntijat ennustavat tulevia värisuuntauksia ja -ilmiöitä. Arela on osallistunut Intercolorin värityöskentelyyn 40 vuoden ajan. Arela opettaa myös Helsinki Design Schoolissa.

Osta sävymalleja

Minua miellyttää se, että kotimme jokaisessa huoneessa on oma tunnelma ja rauha. Valitsin makuuhuoneeseen olkisen vihreän 030 VIRGINIA -sävyn, joka sopii niin vintage huonekalujen kuin puun sävyjen rinnalle. Työhuoneeseen valitsin vihertävän 026 AGATHA-sävyn, joka helpottaa rauhoittumaan ja keskittymään. Lastenhuoneiden värivalinnat teimme yhdessä lasten kanssa.

Joanna Amemori – Artekin sisustusarkkitehti