Suunnittelijat

Joanna Amemori -väripaletti

Joanna Amemori -väripaletti

Artekin sisustusarkkitehti Joanna Amemori kokosi värikartastamme oman suosikkipalettinsa. Tutustu kuuden sävyn palettiin, jolla luot kotiisi eloisuutta ja erilaisia tunnelmia. 


001 PATTI: Kodin kattopinnat
008 SYLVIA: Yleisvalkoinen olohuoneen ja keittiön seinäpinnoille
014 HARUKI: Lastenhuoneiden seinäpinnat
026 AGATHA: Työhuoneen seinäpinnat
030 VIRGINIA: Makuuhuoneen seinäpinnat
031 CHARLES: Lastenhuoneiden seinäpinnat


Joanna Amemori -väripaletti

Mikä on sinulle tärkeää kodin väripalettia suunniteltaessa?

Koti saa olla asukkaidensa näköinen. Mietin väripalettia suunnitellessa kuka kodissa asuu ja mitä he kodilta ja sen eri huoneiltaan haluavat. Kodin huoneet saavat mielestäni olla keskenään erivärisiä, pyrin kuitenkin säilyttämään harmonisen siirtymän tilasta toiseen. Eli värien pitää sointua kauniisti yhteen. Näkymä toiseen huoneeseen toimii parhaimmillaan kauniina aksenttina tilassa.

Miten luot tasapainoisen väripaletin kotiin?

Valitsen tilaan yleensä yhden kokoavan yleisvalkoisen. 008 SYLVIA oli selkeä valinta. Se on ihanan pehmeä sävy, jota vasten valkoiset esineet ja huonekalut pomppaavat kauniisti esille. Olen ollut todella innoissani tästä sävystä ja se olikin selkeä ja helpoin valinta suosikkipalettiini. Tämä vaalea ei vie huomiota itseensä, mutta tekee tilasta kotoisan ja pehmeän.

030 VIRGINIA – Straw green on Cover Storyn väripaletista toinen ehdoton suosikkini. Väri on syleilevän lämmin ja lähestyttävä. Se sointuu kauniisti eri puulajien kanssa ja tuo lempeyttä moderniin kokonaisuuteen, mutta sopii upeasti myös patinoituneiden esineiden rinnalle.

Lastenhuoneeseen valitsin 014 HARUKI – Pale gray & 031 CHARLES – Bright cold yellow värisävyt. Raikas keltainen on hauska valinta leikki-ikäisen huoneeseen, olematta kuitenkaan lainkaan lapsellinen siinäkään vaiheessa kun lapsi kasvaa. Harmaa 014 HARUKI sointuu mielestäni tosi kauniisti keltaisen sävyn kanssa. Huoneen alaosa voi esimerkiksi olla harmaa ja yläosa keltainen. Nämä yhdessä luovat rauhallisen taustan reippaankin värisille huonekaluille, leluille ja tekstiileille.

Työhuoneen tunnelmalta toivon selkeyttä ja rauhaa. 026 AGATHA – Green-gray on mielestäni rauhoittava sävy, jota on helppo yhdistellä erilaisiin materiaaleihin ja luoda seesteinen kokonaisuus.

014 HARUKI & 031 CHARLES Joanna Amemori Color palette
Joanna Amemori -väripaletti

Miten yhdistelisit valitsemiasi sävyjä kodin muihin sisustusväreihin, kuten tekstiileihin?

008 SYLVIA sopii monenlaisten kokonaisuuksien kanssa. Itse yhdistelen sävyyn erisävyisiä valkoisia, niin puhtaan valkoista kuin murrettuja sävyjä. Tammi- ja pähkinäpuu sointuvat kauniisti tähän sävyyn. Tummat yksityiskohdat tuovat vaaleaan kokonaisuuteen ryhtiä.

030 VIRGINIA antaa ihanan taustan esimerkiksi skarpin vaaleille kalusteille. Toisaalta yhdistelemällä oljenvihreään sävyyn pellavaa, murrettuja sävyjä, Akarin paperivalaisimia ja vintagekalusteita saa luotua hyvin tunnelmallisen ja ajattoman kokonaisuuden.

014 HARUKI – Pale gray & 031 CHARLES – Bright cold yellow yhdistelmään yhdistelisin koivun eri sävyjä, kirkasta oranssia, vaalean sinistä ja greigen sävyjä.

026 AGATHA – Green-gray sävy toimii kauniisti tammen, kromin, pellavan ja terrakotan ja viherkasvien kanssa.

030 VIRGINIA Joanna Amemori -väripaletti

Anna vinkit huonekalujen materiaalivalintoihin kokoamaasi väripalettiin.

Ihmiset ovat usein epävarmoja eri puulajien yhdistämisestä. Siksi olen yleensä huomauttanut, että luonnossa ja metsässä eri puulajit ovat kaikki vierivieren ja se on meistä ihana ja rauhoittava maisema. Siksi myös kodin sisällä kannustan yhdistelemään eri puulajeja olevia huonekaluja reippaalla kädellä. Yhden puun olomuodossa ja patinassa on paljon eri sävyjä.

Joanna Amemori Color palette – 026 AGATHA

Kerro tämän hetken suosikkisi Artekin ja Vitran tuotteista?

Artek Helsingin tuotteissa minua kiehtoo tällä hetkellä erityyppisten materiaalien yhdistely vaihtelevan kokonaisuuden luomiseksi. Vitran pahvinen Wiggle chair, Akarin paperiset valaisimet, Artekin klassiset koko vaneriset kalusteet kuten Paimio tuoli luovat veistoksellisen kokonaisuuden. Valitsemani kalusteet eivät ole perinteisessä mielessä värikkäitä, mutta yhdistettynä kauniilla maalisävyllä maalattuun seinään, ne muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Artek&Vitra suosikit


Joanna Amemorin yhden kodin väripaletti:
Joanna Amemori -väripaletti
Joanna Amemori -väripaletti

001 PATTI, 008 SYLVIA014 HARUKI
026 AGATHA030 VIRGINIA031 CHARLES


Tilaa Joanna Amemori -väripaletti täältä.

Artek Helsinki
Artek Helsinki -lippulaivamyymälä Keskuskadulla tarjoaa inspiraatiota kahdessa kerroksessa. Myymälän valikoimassa on Artekin, Vitran sekä kotimaisten ja merkittävimpien kansainvälisten designbrändien klassikoita ja uutuuksia. Lisäksi valikoimaa rikastuttavat valikoidut sesonkiluonteiset tuotteet.

Joanna Amemori on Artek Helsingin sisustusarkkitehti, joka käyttää työssään Cover Storyn sisämaaleja suunnitellessaan interiöörejä.

Cover Story Journal

Journal on alustamme väri-inspiraatiolle – kaikelle ympäriltämme löytyvälle visuaaliselle ilolle.
Media kokoaa yhteen ihmisiä, tiloja, kulttuuria ja tekemistä värien ympäriltä. Tervetuloa maailmaamme!

Inspiroidu

Suunnittelijat